Financieel

Aanmaning

Abny
Wanneer kunt u een laatste aanmaning versturen? Indien u te maken hebt met een debiteur welke zijn betalingsplicht niet nakomt, kunt u zich mogelijk afvragen welke stappen u dient te nemen. Lees meer…

Laatste Aanmaning versturen?

Nadat uw debiteur zich niet aan zijn betalingsplicht heeft gehouden, zult u deze een herinnering sturen. De betalingsherinnering is vriendelijk formeel van toon. U stelt hierbij wederom een betalingstermijn vast. Deze kan korter zijn dan de betalingstermijn van de originele factuur. Reageert uw debiteur hier wederom niet op, dan gaat u over tot het opstellen van een Aanmaning; welke dwingender van toon mag zijn.

Een aanmaning versturen is een éénmalige aangelegenheid. Hierop dient de debiteur onmiddellijk tot betaling over te gaan. Er is dus geen sprake van een ‘laatste aanmaning’; een aanmaning versturen gebeurt maar éénmalig. Wilt u meer informatie over het versturen van een aanmaning, dan verwijzen wij u graag door naar onderstaande website-vermelding.

http://www.e-legal-incasso-advocaten.nl/NL/86/voorbeeldbrief-aanmaning.html

Gerelateerde artikelen

Een lening aanvragen doe je zo.

Zakelijke auto verzekeren

Bespaar waar het kan en laat niets liggen