ABNY
Image default
Internet

Zevenaar

Amnesty International is een organisatie die zich inzet voor mensen die vast zitten zonder een eerlijk proces te hebben gehad. Dit kunnen mensen zijn die vast zitten vanwege hun etnische afkomst maar ook vanwege een politieke voorkeur of hun religie. Deze mensen worden vaak in de gevangenis gezet zonder dat ze eerlijk berecht worden. Vaak worden deze mensen als opstandelingen gezien die het niet eens zijn met wat de ‘nationale wens’ is van het bestuur van het betreffende land. Amnesty International heeft veel aanhangers gekregen, zo ook in Nederland. Tegenwoordig in de digitale tijdperk, worden acties steeds sneller opgezet m.b.v. de mobiele telefoon, zoals met een kpn only met abonnement. Dit zorgt voor grotere en beter georganiseerde acies.

Amnestygroep in Zevenaar

In 1972 werd er ook een Amnestygroep gestart in Nederland. Deze groep werd opgericht in Zevenaar en is inmiddels op grote schaal actief. Het belangrijkste doel is om gevangenen in het buitenland vrij te pleiten die onterecht vast zitten of geen eerlijk proces hebben gehad. Daarnaast heeft de Amnestygroep besloten om meer groepswerk te gaan verrichten. Dit houdt in dat er in Zevenaar en omstreken voorlichtingen worden gegeven over het werk wat verricht wordt door deze organisatie, daardoor wordt de groep aanhangers steeds groter.

Ook jij kunt je inzetten

Een ieder kan zich inzetten voor zijn medemens die zonder een eerlijk proces in een gevangenis zit. Hoe zou jij het vinden als je in een gevangenis in Rusland zit vanwege een politieke overtuiging en niemand geeft om je? Dat zou toch verschrikkelijk zijn. Ook jij kunt je aansluiten bij de Amnestygroep en kunt je inzetten om je medemens een beter lot te bezorgen, want onterecht tussen vier muren zitten is toch een schande? De Amnestygroep in Zevenaar wordt steeds groter, steeds meer mensen beseffen dat ze een ander kunnen helpen door hun inzet. Mocht je ook dieren willen helpen, kijk dan eens hier of op dierenwinkel.

http://www.amnestyzevenaar.nl