Internet

Google Apps instellen voor je domeinnaam en e-mail!

Abny

Google Apps biedt je een aantal leuke functionaliteiten die je zou kunnen gebruiken voor je eigen domeinnaam. Je kunt dan bijvoorbeeld e-mailen vanaf jouw domein, maar je gebruikt de interface van Google Gmail. Natuurlijk is je domein niet alleen voor Gmail te gebruiken, maar voor meerdere diensten van Google Apps.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van:
Gmail, Calendar, Drive etc..

Je kunt je aanmelden met je domeinnaam via de website van Google:
Website Google

Je krijgt nu de optie om je domeinnaam in te voeren en aan te vinken of je de beheerder/eigenaar bent van de desbetreffende domeinnaam. Hierna moet je nog een aantal gegevens invullen, zoals bijvoorbeeld een werkend e-mailadres.

Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan kun je op een link klikken “Eigendom van het domein verifiëren“.

Hoe verifeer je een domeinnaam?
Dit doe je doormiddel van een .html bestandje van Google te uploaden naar je website. Het bestand sla je eerst op, hierna upload je het bestand naar je server en druk je op “controleren”.

Google zal je domeinnaam binnen 48 uur verifiëren. 

Voor een uitgebreide uitleg over de verdere stappen voor het koppelen van je domeinnaam en hosting, kun je de blog lezen van antagonist.nl

Blog Antagonist

Succes met het instellen van Google Apps. Indien je hosting en een domeinnaam bij Antagonist hebt aangeschaft kun je altijd een beroep doen op de supportdesk.

https://www.antagonist.nl/domeinnaam/

Gerelateerde artikelen

Bespaar geld en koop een refubished iPhone

Type hackers die je MOET kennen

Backpacken in en door azië