ABNY
Image default
Aanbiedingen

Opvoeden terwijl u werkt

Opvoeden terwijl u werkt

Er is weinig zo persoonlijk als de opvoeding van een kind. Hoewel veel opvoeders uiteindelijk dezelfde wensen koesteren in de opvoeding van de kroost, is het voor veel mensen meer dan wenselijk om eigen keuzes te kunnen maken. Een groeiend deel van de jonge ouders zou het liefst voltijd in de weer willen zijn met de opvoeding. De realiteit is vaak anders. De plicht roept en er moet weer brood op de plank komen. Dan moet de keuze gemaakt voor de opvang van het jonge kind. In de zoektocht naar het ideale dagverblijf spelen veel aspecten een rol. Krijgt mijn kind veel aandacht? Is er ruimte voor de eigen ontwikkeling? Hoe verhoudt de zorg aldaar zich tot de zorg en aandacht die ik mijn eigen kind zou bieden? Yael Sfira herkende die wens al heel vroeg bij haarzelf en richtte vanuit haar eigen beeld van de ideale kinderopvang in 1994 ‘kinderdagpaleis ‘The Little Prince’ op. En het werd een belangrijke plek in het leven van heel veel jonge kinderen uit Amsterdam.

Ideale dagverblijf voor kinderen

Haar initiatief was geënt op het idee dat Ya’el zelf had bij de opvoeding van haar eigen kind. ‘Ik wilde een ruimtelijke, rustige plek kunnen bieden in een rustige en groene omgeving. Die vond ik op de plek waar we nu nog zitten, aan de Beethovenstraat. Ik weet wat ik wilde als ouder. Een plek waar mijn kind net zo vertrouwd is als in het ouderlijk huis, waar het kind zich vrij kan ontwikkelen en kan spelen met leeftijdgenootjes. In, heel belangrijk, een veilige omgeving waar veel persoonlijke aandacht is van een kundige begeleiding. Een plek die dus geen wezenlijk verschil vormt met de thuisomgeving, waar je je kind het liefst hetzelfde biedt.’

 

Positieve ervaringen van ouders

De persoonlijke benadering werkt, voor zowel kind als ouder. Krijgen ouders een nieuwe zoon of dochter, dan kiezen ze later vaak opnieuw voor onze opvang. Het blijft leuk om te zien hoe kinderen soms qua uiterlijk zo ontzettend lijken, maar het karakter weer sterk verschilt. Mede doordat ieder kind weer anders is, vind ik ruimte en veel aandacht ook zo belangrijk. Vandaar dat we er nog steeds voor kiezen om ondanks onze 320 vierkante meter maar twee groepen te huisvesten. Op die manier heeft iedere kind de ruimte.’

 

http://www.thelittleprince.nl