ABNY
Image default
Eten en drinken

Ceremoniemeester

De ceremoniemeester is steeds de tussenpersoon tussen het koppel dat gaat trouwens en de gasten – meestal vrienden en familieleden. De ceremoniemeester is telkens de verantwoordelijk voor de algemene voorbereiding van het huwelijksfeest dat s’ morgens reeds begint tot s’avonds laat. Op de dag zelf ligt de organisatie en planning volledig in zijn handen. Als bruidspaar willen en kunnen jullie onmogelijk alles zelf in het oog houden. Of het nu een grootse bruiloft wordt met 800 geïnviteerden of het wordt een eenvoudig feest met 50 personen, op jullie trouwdag moet je alleen maar zonder zorgen kunnen genieten van alle aandacht en gelukwensen van de vele familieleden en vrienden. Dit loopt zeer soepel indien er een ceremoniemeester is met verstand van zaken, die de taak van gastheer volledig op hem neemt en die er voor zorgt dat de bruiloft probleemloos verloopt. De planning – die reeds weken op voorhand start – van de mooiste dag van je leven laat je niet zomaar in het water vallen. Beleef een onvergetelijke dag en laat alle stress en zorgen over aan een ceremoniemeester. Je trouwt toch maar 1 keer, maak er dan een fantastische dag van.

Enkele taken van de ceremoniemeester:

 • Zorgt ervoor dat jullie op tijd wakker zijn
 • Oefent op voorhand met de bruidskindjes en vertelt ze hoe ze naar voor moeten stappen
 • Licht iedereen in over de dagindeling
 • Laat iedereen weten dat hij de persoon is bij wie ze terecht kunnen met vragen
 • Zorgt ervoor dat bij regen iedereen droog blijft
 • Houdt altijd het kerkelijk trouwboekje in de gaten zodat dit niet zoek raakt
 • Weet welke groepsfoto’s jullie zeker willen en werkt hiervoor nauw samen met de fotograaf
 • Laat de kerkgangers weten wanneer er moet worden rechtgestaan
 • Zorgt ervoor dat er manden klaarstaan om de ontvangen bloemen in te vervoeren
 • Zorgt er ook voor dat de enveloppen met geld veilig worden weggeborgen
 • Zorgt ervoor dat iedereen iets neerschrijft in het gastenboek
http://defeestmaker.be/