ABNY
Image default
Bedrijven

track and trace internationaal

De Tour Amical behoort tot de zogenaamde TSD-rally’s. TSD staat voor Time Speed Distance. De bedoeling bij deze wedstrijd is dat de verschillende wagens een op voorhand afgesproken gemiddelde snelheid proberen te rijden tijdens de race. Indien de deelnemers sneller of trager zouden rijden – wat uiteraard perfect mogelijl is – dan krijgen ze daarvoor een paar strafpunten.

De snelheid van de vele voertuigen wordt iedere keer exact gemeten op vaste plaatsen langsheen het uitgestippelde parcours. GeoDynamics heeft hiervoor een fantastisch track and trace systeem gemaakt waardoor de manuele metingen langs het parcours overbodig werden omdat alles via het systeem automatisch geregistreerd wordt. Alles wordt ook nog eens realtime doorgestuurd naar de server en daar wordt alles bewaard.

De Tour Amical is een leuke race wedstrijd doorheen Spanje met oldtimers die minstens 20 jaar oud zijn. De Tour Amical zal ook dit jaar met het bedrijf uit Kortrijk nauw samenwerken. De Tour Amical zal dit jaar met maar liefst honderd vijftig wagens rijden naar de Verenigde Staten. Deze race voertuigen zullen daar de oostkust van Florida, New York, Palm Beach, Washington, de Savannah, Miami, enz… bezoeken. Dat is dan ook de reden dat ze hun naam gewijzigd hebben naar Tour Americal.

Elke wagen zal ook dit jaar een blackbox van GeoDynamics geïnstalleerd hebben. De reeds afgelegde weg wordt hierdoor geregistreerd en wordt in realtime verzonden naar onze servers hier in Belgie. Ontdek snel hoe ons internationaal track and trace systeem werkt, het is echt interessant. De vele vrienden en familieleden van de deelnemers kunnen zo de Tour Americal volgen zonder in Amerika te moeten zijn.

De wagens zijn echt zeer oud maar wel goed onderhouden natuurlijk. Sommige zijn zelfs ouder dan 50 jaar en kunnen al eens stoppen en in panne vallen. Dankzij de ingebouwde GPS is dit geen enkel probleem voor de deelnemers of de organisatie. Wanneer de wagen in panne zou vallen en niet meer kan rijden weten we onmiddellijk waar de wagen zich bevindt en dat met minder dan 100 meter nauwkeurigheid. We kunnen dit allemaal live volgen via het internet. Het enige wat we nodig hebben is een browser zoals internet explorer of firefox. In totaal zullen de wagens bijna 3000 kilometers afgelegd hebben in minder dan een week. Dat maakt een gemiddelde van meer dan drie honderd kilometer per dag en dat meestal langs zeer smalle paden. Een ongelooflijke opdracht voor de deelnemers. In totaal zullen alle deelnemers negen staten doorkruisen met hun oldtimer, een unieke ervaring voor iedere deelnemer. Hopelijk houden de wagens het uit want die moeten goed onderhouden zijn voor deze uitdaging.

http://www.geodynamics.be/oplossingen/track-and-trace