ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Snurken, de online zoektocht

Niet meer snurken met Velumount®

Ik heb in mijn leven veel hinder ondervonden van het fenomeen ‘snurken’. In de nacht leek het alsof ik twintig bomen aan het omzagen was. Het snurken leverde me veel problemen op. Gefrustreerde partners, geïrriteerde vrienden en vervelende vakantiegangers. De eerste twee zijn gemakkelijk te verklaren. Deze mensen moesten samen met mij in een kamer slapen. Door het snurken van mijn kant, kwam er over het algemeen zeer weinig terecht van slapen. Ik sliep wel lekker, maar dat was ook meestal van korte duur. Na een kwartiertje snurken maakten ze mij vaak weer wakker en was ik weer klaarwakker. Ik voelde me ook vaak schuldig om in slaap te vallen. Ik wist dat alle mensen in de slaapkamer niet de slaap zouden kunnen vatten als ik lag te snurken. Het zorgde voor veel irritaties van mijn kant en van de kant van mijn partners en vrienden. Ik maakte echter ook een keer een onaangename situatie mee met een aantal dronken vakantiegangers. Het was een aantal jaar geleden en we stonden op een camping aan de Spaanse kust. Het was zo’n camping met veel jonge Nederlandse vakantiegangers. U raadt het al, ik trok de aandacht met mijn aanhoudende gesnurk. De dronken jongeren die langsliepen vonden het een leuk idee om de tent binnen te gaan en boven op mij te springen. Ik schrok me dood en ben nog nooit zo boos geworden. Dit was niet de aanleiding die ervoor zorgde dat ik ging kijken naar oplossingen voor het snurken. De aanleiding was mijn vrouw. Ik woon nu vier jaar met haar samen in ons huis in Wapenveld. In het begin ging het nog wel. In veel gevallen sliep ze eerder dan ik, en merkte ze weinig van het ronkende geluid dat ik produceerde. De laatste maanden sliep ze echter slecht. Ze kon moeilijk de slaap vatten en mijn gesnurk was één van de redenen. Nadat ze wederom een nacht niet had geslapen, besloot ik er iets aan te doen.

Snurken, de online zoektocht

Via een online zoektocht langs dubieuze slaaptherapieën kwam ik uiteindelijk uit de aanpassing van Velumount®. Dit bedrijf maakt op maat geproduceerde beugels die het snurken effectief bestrijdt. Ik was direct geïnteresseerd en in de diensten van deze onderneming. In Duitsland is deze onderneming al zeer succesvol. Al duizenden Duitsers zijn dankzij Velumount van hun snurkproblemen afgekomen. In Nederland bevindt Velumount® zich nog enkel in 5 plaatsen:

  • Sint-Michielsgestel
  • Ovezande
  • Weert
  • Vroomshoop
  • Wapenveld

U ziet het al. Wapenveld is een plaats met één van de vestigingen. Ik maakte direct online een afspraak via de website van het bedrijf. Binnen een week kon ik geholpen worden door de specialisten van Velumount®. Ze raadden me aan om op de website alvast meer informatie in te winnen over de procedure. Via deze manier kon ik me voorbereiden op het aankomende programma. Ik las onder andere dat ik een praktijkles zou krijgen. De specialisten merkten dat de mensen ondersteuning nodig hadden om de beugel in te krijgen. Het is net als met lenzen. In de eerste week gaat het lastig, maar daarna snap je niet meer waarom het zo moeilijk ging. Het brein moet alleen even wennen aan deze manier om het snurken te verhelpen. Ik was zodoende goed voorbereid op de 3 stappen die doorlopen moesten worden tijdens de behandeling. Ik plaats hieronder de stappen voor u.

  • De eerste stap was het opmeten van het gehemelte en de mond. Gecertificeerde specialisten met een medische opleiding meten de vormen van uw mond op en gaan aan de slag met de constructie.
  • Terwijl de beugel wordt gemaakt wordt er theoretische kennis toegediend. U krijgt een introductie in de wereld van de slaapproblemen. U leert dat snurken en ademonderbrekingen niet hetzelfde zijn. Ademonderbrekingen kunnen een totaal andere oorzaak hebben. Het is daarom raadzaam een dokter te raadplegen als dit blijft aanhouden.
  • In de laatste fase van de behandeling krijgt u een praktische les met uw antisnurk beugel. Het aanbrengen van de beugel kan zeer moeilijk zijn. De praktische lessen moeten u onderweg helpen tijdens uw eerste moeilijke dagen in uw eigen huis.

Durf te slapen

Na de behandeling nam ik de beugel mee naar huis. Vol trots presenteerde ik het aan mijn partner. Ze was ontzettend blij en sindsdien is onze relatie vooruit gegaan. Al vanaf de eerste nacht merkten we het resultaat. In het bijzonder mijn vriendin merkte het resultaat. Het snurken is volledig afgenomen en ik ben fitter dan ooit. Ik hoef niet meer drie keer op ‘snooze’ te drukken voordat ik eens uit mijn bed moet komen. Ik spring letterlijk uit bed. Nu pas merk ik hoeveel invloed het snurken had op mij en mijn omgeving. Mijn relatie is verbeterd en mijn fysieke staat is ontzettend vooruitgegaan. Ik durf tegenwoordig weer te slapen. Overal waar ik kom neem ik de Velumount® beugel met me mee. Het ziet er misschien een heel klein beetje raar uit, maar in de nacht staat het licht toch uit. Daarnaast hebben de meeste mensen hun ogen ook dicht als ze slapen. Sommigen hebben ze open, maar dat is een heel ander probleem. Snurken is gelukkig verleden tijd. Toch heb ik vorig week de Velumount® Intro laten maken. De Intro is een nieuwe ontwikkeling van het Zwitserse bedrijf. Deze beugel is onzichtbaar als hij in uw mond zit en biedt u de mogelijkheid om normaal te zoenen en te drinken. Ideaal voor mij.

http://www.velumount.nl/nl