ABNY
Image default
Gezondheid

Veelvoorkomende mannenkwaaltjes, hoe kunnen we ze voorkomen?

De meeste mannen hebben er wel eens last van, kwaaltjes waarmee je geen raad weet om dit te voorkomen of om dit te laten verdwijnen. Problemen in de slaapkamer is zoiets. Naast het feit dat er veelal schaamte bij komt kijken, is het ook iets ongemakkelijks. Dit wordt vooral veroorzaakt, door hormonen kwesties, veel stress of soms door medicijngebruik, maar dit zijn slechts enkele voorbeelden van oorzaken.

Wat te doen?
Indien u merkt dat dit regelmatig ter sprake is, word er geadviseerd om hiermee naar de huisarts te gaan, deze kan u verdere begeleiding bieden.
Hoe voorkom ik het? 
Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen.
Ook deze problemen zijn te voorkomen, namelijk door een gezonde leefstijl te hebben, niet te roken, zo min mogelijk stress toe te laten en zorgen dat u uitgerust bent.

Overbeharing

Overbeharing is een kwaal waar een flink deel van de mannen mee te maken krijgt. Haar wat voornamelijk op de rug schouders en billen begint te groeien. Ook met deze kwaal, is er vaak spraak van schaamte.
Bij overbeharing is er teveel van het mannelijk hormoon actief in het lichaam, wat er voor zorgt dat de haarzakjes overactief gaan werken. Dit zorgt voor een snellere haargroei maar ook voor een haarsoort die veel dikker is als normaal. Soms kan overbeharing aangeboren zijn, terwijl een andere man juist ineens last hiervan heeft gekregen.
In het laatste geval is er sprake van een overactief hormoon, dat maakt dat er haar op plekken verschijnt waar eerder alleen wat donshaartjes zaten.

Wat te doen?
Haar kan meestal weggehaald worden, door een scheermes of door een waxstrip, let er wel op dat de haar die terugkomt, nog harder en dikker is als de haar die ervoor zat. De beste optie is toch meestal naar de huisarts gaan, deze kan u verwijzen naar een huidtherapeut. De huidtherapeut kan haren elimineren en voorgoed laten verdwijnen met de juiste aparatuur.

Kaalheid

De ouderdomskwaal kaalheid komt voor bij oudere mannen, maar met regelmaat ook bij jonge mannen. Kaalheid begint vaak bij een kruin op het hoofd, of juist bij de inhammen bij de slapen. Het is in veel gevallen erfelijk en moeilijk te voorkomen.
De oorzaken van kaalheid zijn erg divers. Het kan namelijk erfelijk belast zijn, maar vaak is ook de ervaring dat mannen die petjes of vaak mutsen dragen, sneller kaal worden dan andere mannen. een andere oorzaak is gel wat in het haar word gedaan, door gel kan haar niet meer ademenen en droogt het uit, en breekt het af.
Vooral wanneer er gel in het haar is gedaan en het haar daarna gefohnt word. Kaalheid is slecht te behandelen, daarom kiezen de meeste kaal wordende mannen voor een geheel kaal hoofd.

http://ouderdomskwaal.tumblr.com/