Stevia in Japan

Stevia! De natuurlijke suikervervanger

Ik gebruik al enkele maanden stevia. Dat is best lang als je bedenkt dat het product pas 2 jaar op de Europese markt is. Ik begreep daar nooit zoveel van. Tijdens mijn reizen over de wereld was ik al veel vaker in aanraking gekomen met stevia. Deze gezonde suikervervanger biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van de traditionele suiker. Iedereen weet dat suiker niet gezond is, dat gebakjes met een zoete smaak niet gezond kunnen zijn en dat thee met twee scheppen suiker ook niet gezond is. Het is echter wel lekker. Vandaar dat er in veel andere landen al op grote schaal gebruik gemaakt wordt van stevia. Deze natuurlijke zoetstof biedt veel voordelen voor de fysieke gezondheid en biedt u een kans om gezonder te leven zonder in te hoeven boeten op de levenskwaliteit. U wilt natuurlijk gewoon nog lekker uw heerlijke gebakjes kunnen blijven eten of die kop thee met een aantal zoetjes drinken. Dat kan gelukkig met het zoete extract van de unieke stevia plant. Deze plant komt van het zuidelijke halfrond en is door de westerlingen in 1899 ontdekt. De Zwitserse botanist Moises Santiago Bertoni deed onderzoek in het zuiden van Paraguay en ontdekte daar deze unieke plant. De lokale inwoners waren al veel langer bekend met de voordelen van stevia, maar Bertoni ontdekte enkel zijn zoete smaak en beschreef dit in detail in zijn aantekeningenboekje.

Stevia in Japan

Decennia later werd er pas intensiever onderzoek gedaan naar het onderwerp. In 1931 lukte het twee Franse chemici om het suikerextract te onttrekken aan de plant en de zoete smaak te vatten in een variant die op suiker leek. Het extract dat uit de plant werd gehaald was echter 300 keer zo sterk als de traditionele suiker die al jaren in de winkels werd verkocht. Dit was echter niet het grote probleem waar de eerste exporteurs van stevia tegenaan liepen. De lobby van de grote suikerfabrikanten was het grootste probleem. De onderzoekers, veelal in dienst van grote suikerfabrikanten, ontdekten giftige stoffen in de zoetstof en pleitten voor een compleet verbod op de verspreiding van deze unieke suikervervanger. De lobby slaagde en in grote delen van de wereld was de plant een verboden middel voor enkele decennia. In Japan is deze natuurlijke suikervervanger echter al jaren een product dat veel wordt afgenomen door de hele bevolking. Het is compleet geïntegreerd in het dagelijkse leven van de Japanners en de veronderstelde schadelijke effecten op de gezondheid zijn nog nooit aangetoond door onafhankelijke onderzoekers. Deze zelfde onderzoekers hebben echter al wel heel veel voordelen van de plant aan het licht gebracht. Tijdens mijn eerste reis naar Japan kwam ik ook in aanraking met stevia. Ik sliep bij een gastgezin en merkte dat de suiker anders was dan in Nederland. Ik merkte dat het sterker was. Toen ik voor het eerst een schep suiker in mijn thee deed schoot de hele woonkamer in de lach. Ik had niet door waarom ze moesten lachen, maar na de eerste slok kreeg ik al een vermoeden. Ze legden me uit dat ik stevia in mijn thee had gegooid en waren verbaasd dat ik er nog nooit van had gehoord. Ik kreeg vervolgens een monoloog van tien minuten waarin de vader van mijn gastgezin me uitlegde dat het veel beter was dan suiker.

  • De unieke suikervervanger is gezond voor de huid. Het zorgt voor een jongere huid en verwijdert eczeem en acne.
  • De open wonden op de huid genezen veel sneller dan zonder stevia.
  • Het verbetert de spijsvertering. Ideaal voor mensen met een moeilijke stoelgang.
  • Het is daarnaast mogelijk voor diabetici om de zoetstof in te nemen zonder bijwerkingen. Geen hogere bloedsuikerspiegel of een verhoogde bloeddruk. In veel gevallen verlaagd het zelfs het bloedsuikerspiegel als deze te hoog is.

Bestel online via Steviala!

In het kort waren dit de belangrijkste voordelen van stevia, volgens de oude Japanner. Ik kreeg een bus met strooisuiker mee en smokkelde het de Nederlandse grenzen binnen. Ik had geluk bij de douane, ze bekeken de bus met strooisuiker en ik vertelde ze dat het gewone suiker was. Ze vonden het merkwaardig dat ik een bus met suiker zou meenemen, maar ze geloofden me. Ik wist destijds niet dat het verboden was, maar kwam daar al snel achter toen ik meer onderzoek ging doen naar stevia. Ik las over het verbod en werd angstig. Jaren later bleek deze angst totaal ongegrond. De Europese Unie heeft de zoetstof ook goedgekeurd naar aanleiding van een onafhankelijk van de World Health Organization. Deze organisatie toonde aan dat er geen giftige stoffen in stevia zitten. Het duurde echter nog enkele jaren voordat het daadwerkelijk legaal werd om stevia te verkopen en kopen in Nederland. Het is eigenlijk bizar. We mogen al wel jaren ongezonde suiker eten en pakjes sigaretten kopen, maar een gezond en natuurlijk product mocht niet aangeschaft worden. Het is opmerkelijk. Ik kan tegenwoordig dus eindelijk stevia producten kopen. Ik doe dit altijd via het online platform van Steviala. Deze aanbieder van gezonde suikervervangers distribueert stevia tegen een zeer competitieve prijs. Laat u niet afleiden door de hogere prijzen ten opzichte van de traditionele suiker. Ten eerste betaalt u voor kwaliteit en ten tweede hoeft u veel minder stevia te gebruiken voor hetzelfde resultaat als met suiker. Bestel vandaag nog een prachtig beginnerspakket of plaats een bestelling met alle artikelen die u zelf het lekkerst vindt.

http://www.steviakopen.eu