Elba Vakantie

Elba Vakantie: je trouwe reispartner

Ik heb twee maanden geleden een reis geboekt via Elba Vakantie. Dit Nederlandse bedrijf stimuleert het toerisme op dit prachtige eiland voor de kust van Toscane. Ik kwam het op het spoor door de lovende verhalen van mijn baas over Elba. Hij was er 10 jaar geleden voor het eerst geweest, tijdens een rondreis door Italië. In de Italiaanse zon huurde hij een auto en reed door het land van de pasta en de pizza met zijn beste vriend. Hij wist niet precies wat hij met zijn leven wilde doen. Hij had een studie richting de planologie afgerond, maar wilde niet verder in het werkende leven als ambtenaar bij de gemeente. Hij wilde een eigen bedrijf starten, maar had geen idee waar hij moest beginnen. Het begin vond hij op Elba. Vakantie vieren was zijn initiële doel, maar al snel werd de reis meer dan een tripje naar het midden van Italië. Het werd een trip die zijn leven veranderde. De belangrijke factor in het verhaal was Elba. Vakantie op Elba. Hij had nog nimmer gehoord van het Italiaanse eilandje voor de kust van Toscane, maar bij het horen van de naam liet hij de auto staan en pakte de boot naar dit voormalige ijzereiland. Lange tijd werd er ijzererts gedolven aan de oostzijde van dit prachtige eiland. Dit is echter niet het essentiële punt van dit verhaal van mijn baas. Hij vertelde over zijn ingeving die hij kreeg tijdens zijn bezoek aan dit zonnige stukje Italië. Op een mooie avond, met een glas rode wijn in zijn hand, kreeg hij het idee om een tijdschrift uit te brengen. De rest van het verhaal is helder. Hij verwerkte de naam Elba in zijn bedrijfsnaam en het blad werd een groot succes onder de Nederlandse ambtenaren. Ik ging niet met die insteek naar Elba. Vakantie was mijn enige doel toen ik drie weken geleden vertrok naar dit eiland in de Middellandse zee. Ik wilde genieten en uitrusten van de sleur van alledag. Het lukte perfect. Via de website Elba Vakantie boekte ik een accommodatie op het eiland. Het was een prachtige residentie op kleine afstand van de lichtblauwe zee. Samen met mijn vriendin genoot ik daar van het geweldige Italiaanse leven. Elke avond dronken we een glas wijn, we aten op terrasjes bij kleine lokale restaurantjes en we doken in de zee met luchtflessen. Twee weken lang hebben we genoten van de natuur en rust. Elba is nog niet ontdekt als een bestemming door veel buitenlandse toeristen. Alleen de Italianen kennen de schoonheid van dit Toscaanse eiland voor de kust van Livorno.

Boek jouw droomreis via Elba Vakantie

Nadat we twee weken verbleven op Elba zat de vakantie erop en vertrokken we weer richting het koude Nederland. Ik had daar natuurlijk niet veel zin in, maar ik weet al dat we volgend jaar weer terug zullen komen in Italië. Het is ons fantastisch bevallen. De website die we zullen gebruiken om ons appartement te boeken staat ook al vast. Elba Vakantie heeft onze accommodatie perfect geregeld. Via de website hadden we al veel potentiële verblijfplaatsen gezien, maar na telefonisch contact met Elba Vakantie kregen we de perfecte deal. In onze residentie hadden we onder andere de beschikking over:

  • een zwembad
  • een privé-terras
  • prachtig uitzicht op zee
  • gratis barbecues

Elba Vakantie zorgde ervoor dat ons niets te kort kwam tijdens onze vakantie. Ze gaven ons in eerste instantie al veel informatie over de beste reiswijzen naar het land van de laars. Ze stonden ons bij tijdens elke stap van onze vakantie. Elba was een totaal nieuwe ervaring voor ons en we konden de hulp goed gebruiken. Vanaf het vaste land vetrekken namelijk verschillende veerboten van verschillende maatschappijen. De volgende veerbootmaatschappijen varen tussen het vaste land en Elba:

  • Blu Navy
  • Corsica Ferries
  • Compagnia Moby Lines

Meerdere keren per dag kun je er komen, maar daar waren wij in eerste instantie niet van op de hoogte. Na een tip van Elba Vakantie werd dat ons pas duidelijk.

Genieten van de natuur en cultuur

Wil jij ook graag genieten van een prachtige strandvakantie met veel cultuur en natuur? Ga dan op vakantie naar Elba. Je zult fantastische kleine Italiaanse dorpjes bezichtigen en kan zelfs de trip combineren met een bezoek aan Toscane. De veerboot duurt er iets langer dan een half uur over. Je kunt daarom genieten alle aspecten van deze Italiaanse regio in je opnemen tijdens je bezoek. Ben je van mening dat een vakantie gecombineerd moet worden met stijl en kwaliteit? Boek dan een appartement via Elba Vakantie. Deze onafhankelijke aanbieder van verblijfplaatsen op het eiland is een heerlijke partner om mee te reizen. Ze kennen de regio en bieden een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding aan haar klanten. Ik vertelde het al in een eerdere alinea. Volgend jaar gaan wij zeker weer een vakantie boeken naar dit Italiaanse eiland voor de kust van Livorno. Elba Vakantie zal weer het bedrijf zijn waarbij we ons appartement zullen boeken. Ik kijk nu al uit naar de lange avonden op terrasjes in pittoreske dorpjes met een glas rode wijn. De rode wijn ontwikkeld vanuit de druiven in de nabijgelegen druivenboerderijen. Vier je vakantie voortaan op Isola d’Elba en kom tot rust in een onaangetast Italiaans landschap met wilde rotspartijen en brede stroken strand. Ben jij al overtuigd? Boek dan snel via www.elba-vakantie.com jouw droomreis.

http://www.elba-vakantie.com/