ABNY
Image default
Bedrijven

Gaat u zelf verhuizen?

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders zo’n zeven keer verhuizen in hun leven. Maar liefst negentig procent van de verhuizingen nemen mensen zelf voor hun rekening. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Verhuizen is nooit een gemakkelijke klus, zeker niet als u dit voor uw eigen rekening neemt. Tien procent van de alle verhuizingen in Nederland worden gedaan door verhuisbedrijven. In veel gevallen is dit een verstandige keus. Verhuizen vanaf een hoger gelegen verdieping kan erg moeilijk zijn. Zeker als u voor het eerst verhuist. In dat geval is het misschien verstandig om een verhuisbedrijf aan te nemen die u hierbij assisteert.Ook de afstand kan een factor zijn. Als u niet te veel geld wilt besteden aan brandstof dient u het aantal ritten dat nodig is om uw inboedel te verhuizen zo laag mogelijk te houden. Hier moet u zeker rekening mee houden als u grote afstanden moet overbruggen. Het inpakken zal zo efficient mogelijk moeten gebeuren. Een verhuisbedrijf kan vaak in één of twee ritten al uw spullen verhuizen. Zeker als u een grote inboedel heeft is het inschakelen van een verhuisbedrijf het overwegen waard.

Wat kost een gemiddelde verhuizing?

Als u wilt dat de verhuizers ook voor u inpakken bent u hier vaak veel geld aan kwijt. Wij raden aan om dit zelf te doen om kosten te besparen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing waar u een deel van het werk zelf doet kost gemiddeld zo’n 1000 euro. Het is verstandig om offertes van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken zodat u eventueel nog geld kunt besparen. Als u gaat vergelijken zult u er achter komen dat de prijzen die worden gehanteerd door verhuisbedrijven erg kan elkaar verschillen. Het kan soms om grote bedragen gedaan. Online zijn er meerdere websites waar u de mogelijkheid heeft om achter de kosten te komen. Met een enkele aanvraag kunt u vrijblijvend meerdere offertes ontvangen.

Inboedelverzekering voldoende?

Vaak denkt men dat een inboedel verzekering voldoende is om volledig verzekerd te zijn tijdens de verhuizing. Buiten uw woonadres is uw inboedel echter vaak niet verzekerd. Als uw inboedel wordt getransporteerd betekend dat dat deze niet meer verzekerd zijn. Als u een verhuisbedrijf inschakelt moeten zij schade die is aangebracht door hun toedoen vergoeden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuisfirma-wijzer.be/limburg-belgie/