ABNY
Image default
Dienstverlening

Belastingdienst contact opnemen

Wanneer u een eigen onderneming heeft, als zelfstandige werkt of zelfs als particulier heeft u ongetwijfeld te maken met de belastingdienst. Met de belastingdienst contact opnemen als u vragen heeft, maakt de organisatie gelukkig. In principe is veel informatie terug te lezen op de website van de belastingdienst. Alles staat hier vermeld en de bijbehorende formulieren zijn te downloaden en op te sturen via de post of met behulp van uw Digi-D code. Maar wanneer u te maken heeft met een complexe aangifte en u niets wilt mislopen of vergeten, dan is het prettig als u onduidelijkheden kan navragen. Via de belastingdienst contact kan iedereen zijn vragen melden en hier antwoord op krijgen.

Belastingdienst contact: voor alle vragen

Voorbeelden van vragen die terecht komen bij de klantenservice, kunnen betrekking hebben op:

  • Uw rechten en plichten: bijvoorbeeld over de aangifte, uitstel en boetes.
  • Betrokkenheid van andere organisaties: bijvoorbeeld in geval van toeslagaanvragen.
  • Stages en vacatures
  • Adreswijziging
  • Meningsverschillen

Deze categorieën staan ook opgesomd op de website zelf. U kan hier teruglezen wanneer en waar u terecht kan als u te maken heeft met een van deze situaties. Mocht u na het lezen van de toelichting toch nog met vragen zitten. Dan kan u hierover de belastingdienst contact mogelijkheden gebruiken.

Zoals u wenst

Afhankelijk van uw eigen behoefte en de haast van de zaak kan u op verschillende manieren de hulp van de organisatie inschakelen. Hiervoor hebben zij medewerkers op plekken ingezet om klanten op weg te helpen. Zij staan op de volgende wijzen voor u klaar:

  • Online hulp: hier zit een webcareteam die onder meer via Twitter vragen beantwoordt.
  • Via de BelastingTelefoon.
  • Per brief of e-mail.
  • Bij het belastingkantoor: hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dat kan telefonisch.

Er is zeker geen reden voor paniek en schakel gewoon een van de hulpmiddelen in die door de organisatie geboden worden.

http://deklantenservice.nl/bedrijven/belastingdienst-contact/