ABNY
Image default
Financieel

Online verzekeringen vergelijken

Online verzekeringen vergelijken heeft als grootste voordelen dat het tijd en geld bespaart. Een doorsnee gezin kan zo zelfs 600 euro per jaar besparen door te shoppen voor verzekeringen.

Waar moet je op letten als je verzekeringen gaat vergelijken? Verzekeringen beschermen onder meer je belangrijkste bezittingen en je gezondheid. Kies dan ook altijd eerst de juiste dekking die bij jou past voordat je verzekeringen vergelijkt.

Degenen die alleen naar de premies kijken lopen het gevaar dat de dekking onvoldoende is of dat ze voor iets meer geld een veel betere dekking kunnen krijgen. De autoverzekering is daarvan het beste voorbeeld. De dekkingsverschillen zijn namelijk heel groot. Een aanschafwaardegarantie 3 jaar vergoedt tot 3 jaar na de aankoop 100% van de aankoopprijs. Gewone autoverzekeringen hanteren een afschrijvingsregeling waardoor je na 3 jaar maar 65% van de aanschafwaarde krijgt. Dekking gaat hier zeker boven premie, want als je een autoverzekering ooit nodig hebt keren de goeie veel meer uit. Dan kun je nog steeds 100 tot 250 euro per jaar op de autoverzekering besparen.

Bij andere verzekeringen zoals de reisverzekering en rechtsbijstandverzekering voldoen de goedkoopste verzekeringen vaak prima en deze worden regelmatig tot beste koop verkozen. De Zelf reisverzekering biedt bijvoorbeeld een prima dekking met standaard hulpverlening, bagage en medische dekking voor 20 euro per jaar. De Univé Budget rechtsbijstandverzekering kost de helft van wat de grootste verzekeraars vragen en daarop kunnen veel mensen dan ook veel besparen door online verzekeringen te vergelijken.

Toch loont het bij de meeste verzekeringen de moeite om iets meer uit te geven voor goede dekking dan alleen naar de laagste premie te kijken. Bij de goedkoopste zorgverzekeringen wordt de zorg toch iets beperkt ten opzichte van de gewone zorgverzekeringen of ze zijn alleen voor laag risico doelgroepen zoals jongeren en hoger opgeleiden.

http://www.geldreview.nl/verzekeringen/