ABNY
Image default
Hobby en vrije tijd

Tabouret Kruk voor thuis of op uw werk!

Oorsprong tabouret

Tabouret, in Nederland wordt deze kruk ook wel taboeret genoemd, kent zijn oorsprong in de middeleeuwen. In die tijd was de tabouret in Europa een zetel alleen voor dames van goede komaf zoals een hertogin. Heren zaten niet op een tabouret. In Afrika deden tabourets vaak dienst als troonzetel voor stamhoofden en koningen. Tegenwoordig is een tabouret een vaak gebruikt zitmeubel binnen verschillende beroepsgroepen en in huiselijke omgeving.

 

Wat is een tabouret?

De diversiteit in krukken is enorm en de verschillende modellen worden begrijpelijkerwijs dan ook regelmatig door elkaar gehaald. Het kenmerkende van een tabouret is toch wel zijn comfortabele zit. Dit in tegenstelling tot de harde houten krukjes of de met zadelzitting uitgevoerde kapperskrukken (zadelkruk). Een goede tabouret is gemaakt voor regelmatig en langdurig gebruik. De zitting is vaak rond van vorm met een vlakke bovenkant die bekleed is met een dikke foamlaag voor extra zitcomfort. De stabiliteit dankt de tabouret aan zijn vijfpoots voetkruis die vanwege de grote vraag naar mobiliteit op de werkvloer dikwijls worden uitgerust met geruisloze zwenkwieltjes. Het geheel is dankzij de gasveer traploos in hoogte verstelbaar zodat u altijd op de juiste hoogte kunt zitten.

 

Tabouret werkstoel

Waar vroeger de tabouret alleen voor de meer welgestelde in de maatschappij was, is het nu een zeer veel voorkomend zitmeubel die voor verschillende doeleinden inzetbaar is. Deze lichtgewicht kruk wordt veel gebruikt door schoonheidsspecialisten, kappers, leerkrachten, laboranten, verpleegsters maar ook in winkels en kantoren is het een welkom hulpmiddel tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Deze comfortabele werkstoel wordt ook vaak in en rondom het huis gebruikt bij het uitoefenen van een hobby of door mensen die wat moeilijk ter been zijn en een stahulp nodig hebben bij het kunnen doen van huishoudelijke werkzaamheden.

 

Tabouret kopen

Tabourets zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij een kleine opsomming zodat u een idee heeft wat er op de markt is. Een zeer belangrijk onderdeel van de tabouret is het voetkruis. Deze zorgt voor de stabiliteit van de kruk en kunt u krijgen in het kunststof, aluminium of verchroomd. De keuze van de bijbehorende wieltjes is essentieel want deze bepalen of de tabouret makkelijk verrijdbaar is. Kies dus altijd het wieltje wat hoort bij de ondergrond waar u de tabouret gebruikt. Laat u hierover informeren door de specialist. De zitting van de tabouret is meestal rond van vorm maar kan ook gewelfd zijn. Deze vorm zit bijzonder prettig en voorkomt wegglijden. Tenslotte zijn er ook tabourets met rugleuning als u dit comfortabeler vindt en voor de meer professionelere gebruiker die in een omgeving werkt waarbij hygiëne belangrijk is een tabouret waarbij de hoogte middels een voetbediening instelbaar is.

 

Tabouret specialist

Door de grote diversiteit in het aanbod is het aan te raden om een tabouret bij een specialist te kopen. Deze kan u goed adviseren zodat u de juiste kiest en jarenlang plezier heeft van uw aankoop. Tabouret Benelux is de specialist van de Benelux en is door haar brede assortiment van topkwaliteit en zeer scherpe prijzen al jarenlang de vaste leverancier van veel bedrijven en zorginstellingen.

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux.com              

Telefoon: 033-7850399

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/tabouret