ABNY
Internet

2048, de leukste game van 2014

Je heeft geheid al van de nieuwste mode in de game-industrie van de smartphone gehoord, en als niet zal u na het doornemen van dit artikel weer volkomen op de hoogte zijn. Het vaakst gedownloade game van het ogenblik heet 2048. Beetje eigenaardige aanhef voor een game, maar bijzonder onontkomelijk eens je de beduidenis ervan weet. Eerst wat info over het game en zijn uitgeverij. Het spel is op 19 maart gratis de App Store binnengedrongen en heeft dus in korte tijd iPhone-land veroverd. Het is ontwikkeld door Ketchapp, een minder beroemde uitgever, uitgezonderd je je bezighoudt met illustraties bewerken en zodanig.

Strekking                  

De bedoeling van het gezelschapsspel is tamelijk simpel. Je krijgt een 4×4 vierkant, met om te aanvangen 2 tegels. Dit kunnen tweeen en/of vieren zijn. Je behoort proberen tegels van dezelfde soort in elkaar te laten overlopen. Dit doe je door te vegen naar een bepaalde kant. Als je b.v. tweetal tweeen op dezelfde rij hebt, veeg je horizontaal (links of rechts) en bekom je een vier. Twee vieren worden een acht, twee achten worden een zestien enz. Zo moet je proberen aan een tegeltje te komen waarop 2048 staat. Niet zo moeilijk, he?

Strategie

Hoewel het een zeer simpel concept is, is het spel zeker niet op 1-2-3 uit. Voor iedere stap moet je je afvragen of hetgeen je gaat doen, wel zo slim is. Indien je een fout maakt, zullen de gevolgen vroeg of laat naar boven komen. Natuurlijk gaat er ook wat geluk mee gepaard, maar een strategie kan nooit kwaad en een beetje bedachtzaamheid is aan te raden.

Daarom heb ik dan ook een strategie bedacht. In het spel kan je vier richtingen uit: boven, onder, links en rechts. Wat zou er gebeuren als je jezelf een beperking oplegt, waardoor je maar drie richtingen uit kan? Dan maak je het spel natuurlijk heel wat simpeler. Ikzelf heb dus de regel om nooit omhoog te vegen. Maar zeg natuurlijk nooit nooit, want als je radicaal vasthoudt aan deze regel zal je zien dat deze zich tegen jou keert. Je moet dus kijken of “naar omhoog gaan” soms geen betere optie is. Daarom is het van belang om voor iedere stap na te denken, of toch enkele stappen te analyseren en te bedenken wat je vervolgens gaat doen.

Conclusie

2048 is een zeer eenvoudig, maar verslavend spel. Zeker wanneer je het onder vrienden speelt, want dan wordt de competitiedrang nog sterker aangewoekerd. De eerste keren zal je waarschijnlijk zeer vlug dood zijn, maar vanaf je het doorhebt zal je makkelijk de kaap van 10.000 punten behalen. Zeker wanneer je mijn kleine tip gebruikt.

http://www.2048game.eu

Gerelateerde artikelen

De flexibele vorm van hosting

Magento Zoekmachine Optimalisatie

Time lapse video schieten met een video camera