ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Beleef de haarband vlecht

Met de haarband vlecht kun je een haarband maken van je eigen haar. Zo hangt je haar niet voor je ogen en ziet het er ook nog eens erg mooi uit. Je begint met het vlechten van de haarband vlecht aan de voorkant van je hoofd zodat de rest van het haar mooi naar achteren blijft hangen. De haarband vlecht is voor de beginners best lastig. Het is dan ook verstandig om eerst een aantal andere vlechten te proberen zoals de Franse invlecht. Wanneer je wat meer ervaring hebt kun je beginnen aan de haarband vlecht. Hieronder wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe je een haarband vlecht kunt maken.

Stap 1. Kam je haar goed uit totdat er geen klitten en knopen meer in je haar zitten. Vervolgens moet je bepalen waar je begint met de haarband vlecht, aan de rechterkant of linkerkan.

Stap 2. Pak je kam en maak een duidelijke scheiding op je hoofd van het ene oor naar het andere oor. Het bovenste gedeelte van het haar kam je vervolgens naar voren en hier doe je even een staartje of knot in. De rest van het haar kun je naar beneden kammen. Stap 3. Pak een dikke pluk haar boven je oor en verdeel deze pluk over 3 gelijke delen. Het is heel belangrijk dat de plukken even dik zijn, ook bij de rest van de haarband vlecht.

Stap 3. Begin met het vlechten van de normale vlecht boven je oor in de richting van de haarband vlecht. Stap 4. Pak telkens een paar losse plukjes mee met het voorste gedeelte en maak een invlecht in de richting van de haarband vlecht.

Stap 5. Herhaal stap 4 totdat je aan het eind van de haarband vlecht bent.

Stap 6 . Zet de haarband vlecht vast met een paar schuifspeldjes of met een elastiekje en zorg ervoor dat de vlecht onder de rest van het haar is verborgen.

De haarband vlecht is nu klaar. Wanneer je wat meer ervaring hebt kun je zelf nog een beetje gaan experimenteren met de richting van de vlecht.

http://haarinvlechten.com/