ABNY
Image default
Financieel

Wilt u de BPM voor een auto berekenen?

Het importeren is ook tegenwoordig nog erg populair. Auto’s zijn over de grens door lagere belastingen niet alleen goedkoper, maar vaak ook luxer en hebben een lagere kilometerstand. Buiten dit feit om: als u op zoek bent naar een auto die in Nederland niet te vinden is, kunt u ook vrij eenvoudig een auto importeren. Wanneer u een auto importeert, moet u niet alleen rekening houden met de aankoopprijs, maar ook met de belasting die u moet betalen omdat u een auto invoert. Deze belasting en motorrijwielen heet belasting van personenauto’s, kortweg BPM.

BPM berekenen

Omdat u doorgaans een auto zult importeren vanwege het kostentechnische aspect, is het belangrijk om BPM te berekenen. Alleen door BPM te berekenen weet u of het importeren van een auto voor u voordelig is. In sommige gevallen hoeft u geen of slechts een gedeelte van de BPM te betalen of u krijgt na betaling weer een deel terug. Ook dit kunt u achterhalen door BPM te berekenen. De hoeveelheid BPM wordt voor een personenwagen gebaseerd op de CO2-uitstoot en voor bestelwagens over de netto catalogus prijs.

Bestelwagens

Voor het BPM berekenen van bestelwagens is de netto catalogus prijs minus de omzetbelasting. Hierbij wordt de waarde van de accessoires en extra opties meegenomen in de netto catalogus waarde. Voor ondernemers zijn er voorwaarden opgesteld en als aan deze voorwaarden wordt voldaan, hoeft er geen BPM betaald te worden. U hoeft dan geen BPM te berekenen als de bestelwagen voor uw onderneming de eerste toelating voor 1-7-2005 had, u deze niet tot personenwagen laat ombouwen, de onderneming nog actief is of de auto binnen vijf jaar na aanschaf aan een particulier wordt verkocht. Voor ondernemers kan importeren van een auto dus nóg voordeliger. Zodra u de BPM berekend heeft, weet u wat voor u de voordelen zijn. BPM betaalt u bij de douane zodra u het voertuig invoert. BPM berekenen doet u heel eenvoudig met een van de vele online BPM calculators. BPM bereken is dus eenvoudig kinderspel.

 

http://www.bpm-aangifte.nl/auto-importeren-uit-het-buitenland/