ABNY
Image default
Woning en Tuin

Gietijzeren kachel

Uw gietijzeren kachel kan worden gemaakt in talloze vormen en in de meest variabele stijlen. Vaak zijn er de mooiste figuren te zien die in de gietijzeren kachel verwerkt zijn. De stijl is afkomstig uit een andere eeuw en met uw klassieke gietijzeren kachel kunt u een vleugje nostalgie in uw huiskamer naar voren toveren.

 

Bovenop de gietijzeren kachel is een warmhoudplaat bevestigd. Bij een gietijzeren kachel is hout de brandstof voor het stoken. Deze fraaie kachels worden veelal gebruikt voor het verwarmen van kleinere oppervlakten. Dit omdat de convectiewarmte niet toereikend is voor grotere ruimtes. Uw gietijzeren kachel kan echter wel worden voorzien van speciale convectiepanelen zodat de combinatie tussen convectie en stralingswarmte kan worden geoptimaliseerd.

 

De soorten kachels bij HGB-Trading

 

HGB-Trading denkt met u mee en wil u van harte de essentiële aspecten van een gietijzeren kachel beschrijven. Zo kunt u een adequate keuze maken voor uw aankoop. In onze collectie vindt u, naast de gietijzeren kachel, namelijk ook de plaatstalen uitvoering. Afhankelijk van uw situatie kunt u een kachel selecteren die voldoet aan uw persoonlijke wensen.

 

Gietvormen

 

Een gietijzeren kachel wordt geproduceerd van een synthese van verschillende materialen, die afzonderlijk worden gegoten in een ijzergieterij. Door middel van maltechniek kunnen de onderdelen van een gietijzeren kachel worden gegoten tot allerlei verschillende vormen. U bent verzekerd van decoraties, die voldoen aan uw wensen en aansluiten bij uw persoonlijke stijl. De productietechniek van een gietijzeren kachel zorgt er tevens voor dat er geen kwetsbare lasnaden zijn. HGB-Trading levert u een solide product, dat tegen een stootje kan.

 

Een gietijzeren kachel in uw persoonlijke stijl

 

HGB-Trading levert uitsluitend kachels van superieure kwaliteit, vervaardigd van de beste materialen. Ook de designs van de kachels uit ons assortiment zijn zeer divers en laten niets te wensen over. Er zit voor iedereen wel iets passends bij: van traditioneel klassiek tot tijdloos modern! Bekijk onze ruime collectie gietijzeren en plaatstalen kachels.

 

Decoratieve duurzaamheid

 

Wij nemen een kijkje in de keuken. Het ijzer van uw gietijzeren kachel is in feite een combinatie van de materialen ijzer, silicium, mangaan en koolstof. Deze omgesmolten materie wordt in mallen gegoten, waar vervolgens vorm aan wordt gegeven met vormzand. De solide slijtvaste aard van een gietijzeren kachel, bestand tegen corrosie, is mede te danken aan het hoge koolstofgehalte. Een geringe ongunstigheid is het geit dat de flexibiliteit van gietijzer gelimiteerd is. Buigen van gietijzer is mogelijk, echter beperkt. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over mogelijke schade. Mits goed onderhouden en niet voor extreme doeleinden ingezet, zal uw gietijzeren kachel een lang leven tegemoet gaan.

 

Ten opzichte van de plaatstalen houtkachels, is de gietijzeren kachel te voorzien van een stijlvolle emaille laag. Deze laag geeft ten eerste een extra klassieke karaktertrek mee aan uw prachtige aanwinst en laat tevens een aanvullende beschermingslaag achter.

 

Kiest u voor plaatstaal of gietijzer?

 

Het lijkt evident dat een gietijzeren kachel veel klasse en sfeer uitstraalt. Vergeet echter niet dat er in de collectie van HGB-Trading ook een ruime keuze is in de modellen van plaatstaal. Bij plaatstalen kachels is er sprake van een optimale convectiewarmte. Hierbij wordt de verwarmde lucht de ruimte ingestuurd, richting plafond, en wordt  bij het afdalen opnieuw aangezogen en verwarmd door de kachel. Een ander aspect dat een plaatstalen kachel wellicht aantrekkelijk maakt is het hoge rendement.

 

De gietijzeren kachel is, in tegenstelling tot de kachel van plaatstaal, een klassieke gezellige keuze. U kunt samen met uw familie en vrienden rondom uw warmtebron plaatsnemen en genieten van een heerlijke knusse warmte, dankzij de stralingswarmte van een gietijzeren kachel. Als u uw gietijzeren kachel goed onderhoudt, kunt u er levenslang plezier van beleven.

 

HGB-Trading: specialist in kachels

 

Op het gebied van een plaatstalen of gietijzeren kachel bent u bij HGB-Trading op het juiste adres. Wij voorzien u graag van deskundig advies en nodigen u uit om te profiteren van onze aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels