ABNY
Image default
Woning en Tuin

Rookkanaal enkelwandig

Met de stijgende brandstofprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om een houtkachel aan te schaffen. Het is goedkoop, u brengt een rustieke sfeer in huis en bent bovendien milieuvriendelijk bezig. De hedendaagse houtkachels hebben echter een hoger rendement dan vroeger en worden dus warmer. Toch kan de rook veilig afgevoerd worden. Als vanaf uw kachel het rookkanaal enkelwandig is, dan is het extra belangrijk dat deze bestand is tegen deze hoge temperaturen. Bij HGB-Trading bieden we de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs voor rookkanalen die geschikt zijn voor open haarden, houtkachels, oliestook, gaskachels of diesel aggregaat.

 

Rookkanaal enkelwandig en toch zeer veilig

 

De rookanalen van Warmfire®, het merk dat HGB-Trading levert, scoort bij testen verbluffend goed op veiligheid. Door de dikkere wand van het rookkanaal kan deze met gemak 600 graden Celsius aan, waar andere rookkanalen al beginnen te pruttelen bij een temperatuur van 450 graden. Hoewel het rookkanaal enkelwandig is, doet deze wat de CE-markering EN1856-1 belooft. Doordat de roestvrijstalen pijpen zijn gemaakt van RVS 361 L kan er geen corrosie in de pijpen ontstaan. De rookkanalen voldoen dan ook aan de hoogste veiligheidseisen, zoals de NEN 6062:2011 en worden geleverd met een verplicht in Nederland EG certificaat. Daarbij krijgt u op de rookkanalen van Warmfire® een garantie van 25 jaar. Dat is veel langer dan bij ander fabrikanten. Zo kunt u altijd veilig blijven genieten van uw houtkachel of open haard.

 

Kwaliteit met de laagste prijs

Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, kunt u bij HGB-Trading zelf ervaren. Ziet u binnen 3 maanden een goedkoper rookkanaal dat aan de hoge veiligheidseisen voldoet, dan leggen wij het verschil bij. Dat terwijl u bij HGB niet alleen qua materialen en veiligheid de hoogste kwaliteit krijgt, maar ook qua ervaring en innovatie. Bij HGB-Trading hebben we namelijk al jarenlange ervaring met het leveren van hoogwaardige rookkanalen en nog steeds scholen wij ons personeel bij zodat zij van de laatste snufjes op de hoogte zijn. Bovendien werken wij voortdurend aan het verbeteren van de producten en diensten. Zo heeft u altijd het nieuwste van het nieuwste voor de scherpste prijs.

 

Zelf monteren rookkanaal enkelwandig

Als u zelf een rookkanaal aanlegt, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo mag een rookkanaal enkelwandig zijn vanaf de kachel tot de wand of het plafond. Vanaf dat punt moet het rookkanaal volgens de veiligheidsvoorschriften op een dubbelwandig rookkanaal aangesloten. Dus u moet uw enkelwandige rookkanaal naadloos aansluiten op de rest van het rookkanaal. Daarvoor heeft HGB speciale verbindingsstukken. Daarnaast worden enkelwandige rookkanaal elementen over elkaar heen geschoven en bevestigd met een krimpfolie. U verliest per pijp dus 40 millimeter. De elementen voor het rookkanaal zijn zo gemaakt, dat u geen gereedschap nodig hebt en dat ze makkelijk zelf te monteren zijn.

 

Rookkanaal enkelwandig laten monteren

Vanzelfsprekend monteren onze vakmensen graag het rookkanaal voor u. Zo bent u ervan verzekerd dat het honderd procent veilig gebeurt. Wij monteren vanaf de kop van Noord Holland tot in de regio Utrecht.

 

Goede service bij rookkanaal enkelwandig

Naast kwaliteit, veiligheid en een scherpe prijs krijgt u bij HGB-Trading ook de beste service. Al uw bestellingen worden binnen 24 uur geleverd. Als u het rookkanaal liever komt afhalen, bent u welkom bij onze showroom met magazijn in Velserbroek. Daar helpen onze medewerkers u graag bij het uitzoeken van houtkachels, rookkanalen en kachelpijpen. Daarnaast staan ze klaar voor al uw vragen. Natuurlijk kunt u ook alles bestellen via onze webshop.

http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp