ABNY
Image default
Bedrijven

Veilige aanstekers

De overgrote meerderheid van de branden veroorzaakt door kinderen beginnen met en lucifers, volgens de National Associatie of Fire Marshals. Lucifers zijn de belangrijkste oorzaak van de branden die gestart zijn door kinderen. Ondanks pogingen om statistische gegevens te verzamelen over de prevalentie van nieuwe aansteker branden veroorzaakt door kinderen, kon alleen anekdotisch bewijs van dergelijke branden worden gevonden.  Van de 3168 branden met lucifers en aanstekers veroorzaakt door kinderen in 2004, waren bij de National Associatie of Fire Marshals geen gevallen bekend met de bekende novelty aansteker. In een van die anekdotische gebeurtenissen, op 25 september 2007, overleden twee peuters in Russellville, Arkansas na het in brand steken van hun appartement met een motorfiets-vormige aansteker die illegaal werd ingevoerd. Een dergelijk tragisch geval word vaker veroorzaakt door aanstekers die een goed kinderslot missen. In de Verenigde Staten moeten aanstekers kind veilig zijn. Echter, aanstekers vervaardigd voor minder dan $2,50 zijn niet kind veilig. Alhoewel dit probleem bijna de wereld uit is, zullen er altijd gevallen voorkomen waarbij brand word gesticht met een aansteker. Kijk voor meer informatie hier.

http://www.zippo.com