ABNY
Woning en Tuin

Het belang van T600 bij kachelpijpen – rookkanalen

Het belang van een EG verklaring bij een kachelpijp

Ieder product dat onder het Warenwetbesluit elektrotechnische producten valt, moet een EG-verklaring van overeenstemming hebben. Zo ook een kachelpijp. Deze verklaring moet ondertekend zijn door een persoon die hiervoor gemachtigd is. Er zijn namelijk een aantal voorschriften verbonden aan de verplichte toepassingen van een EG-verklaring van overeenstemming. Maar wat is voor jouw als consument het belang van een kachelpijp met EG-verklaring?

Het belang van de EG verklaring op een rookkanaal voor de consument 

Het belang van een EG-verklaring voor de consument is dat hij bij eventuele calamiteiten is ingedekt. Bijvoorbeeld in het geval van een schoorsteenbrand zal de verzekering altijd vragen naar een EG-verklaring van de kachelpijp.

Indien deze niet aanwezig is, word je in gebreke gesteld en ben je hoofdelijk aansprakelijk. Dat wil zeggen dat de kosten niet door de verzekeringsmaatschappij worden vergoed, maar je hier zelf voor op zult moeten dragen. Om die reden is het bij de aanschaf van een kachelpijp belangrijk om te kijken naar de aanwezigheid van een EG-verklaring.

Zonder EG-verklaring loop je namelijk onnodig veel risico. Ondanks dat een kachelpijp zonder verklaring mogelijk goedkoper is, kan dit door de gebrekenstelling duurder uitpakken. In veel gevallen is bij de aankoop van kachelpijpen gelukkig een EG-verklaring aanwezig. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het raadzaam altijd voor aanschaf naar de EG-verklaring te vragen. Zodat je met zekerheid kan vaststellen dat je financieel gezien bent ingedekt.

Technische documentatie rookkanaal

Of er voldaan is aan de wettelijke eisen voor kachelpijpen, moet worden beoordeeld aan de hand van de technische documentatie. De technische documentatie geeft ook inzicht in de werking, ontwerp en de fabricage van de kachelpijp. In de technische documentatie worden alle maatregelen wat betreft het fabricage proces gewaarborgd door de fabrikant.

Kortgezegd is het verstandig nooit een kachelpijp of ander elektrotechnisch product aan te schaffen, waarbij geen EG-verklaring aanwezig is. Om die reden zijn al onze producten op de website van www.warmteshop.eu voorzien van een dergelijk certificaat.

 

https://warmteshop.eu/product/kachelpijp-pakket-150mm-dw-schuin-dak-4-mtr/

Gerelateerde artikelen

Iedereen die een tuin heeft, is gebaat bij vergelijkhoveniers.nl

Verkopen voordat u gaat verhuizen

De mogelijkheden van een zwembad op maat