ABNY
Image default
Woning en Tuin

Verschil tussen een Lemet greenline en de ECOway

De lemetGreenline en Lemet Ecoway elektrische boiler

De LEMET Greenline elektrische boiler en LEMET Ecoway elektrische boiler komen in veel opzichten overeen. Beide worden vervaardigd binnen Europa en hebben een snelle opwarmtijd. Ook zijn beide modellen in diverse formaten te verkrijgen. Toch is er één duidelijk verschil tussen beide modellen elektrische boilers.

Verschil Greenline en ECOway elektrische boiler.

Het belangrijkste verschil tussen de Greenline en de Ecoway is de ECO functie. De ECO functie is alleen terug te vinden op de Ecoway. De computergestuurde ECO functie maakt het mogelijk om continu de beste tijd te bepalen voor het wel of niet opwarmen van het water. Door de aanwezigheid van deze functie op de Ecoway is het mogelijk om een aanzienlijke energiebesparing te behalen.

Ook kunnen er met de ECO functie drie momenten worden geprogrammeerd. Tijdens deze momenten kan aangegeven worden of de boiler wel of niet het water moet verwarmen. Ook dit kan leiden tot een kostenbesparing. Reden hiervan is dat ingespeeld kan worden op het dag- en nachttarief dat veel energiemaatschappijen hanteren.

Over het algemeen is energie tussen 23.00 en 07.00 goedkoper dan buiten deze periode. Dit wordt ook wel het daltarief genoemd. Door de ECO functie is het mogelijk ’s avonds en ’s nachts het water op te warmen en overdag het water te gebruiken. Op die manier kun je aanzienlijke kosten besparen.
Tot slot bevat de Ecoway een digitaal display, wat de Greenline niet heeft. Dit display is zeer handig en eenvoudig in gebruik. Met name voor het instellen van de ECO functie. De display zorgt mede voor het strakke uiterlijk van de Ecoway, waar de Greenline wat meer ouderwets oogt.

LEMET Greenline en ECOway

Ondanks het verschil zijn beide elektrische boilers kwalitatief zeer goed. Beide elektrische boilers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De levensduur van de apparaten is dan ook lang te noemen. Bij aankoop ontvangt de consument altijd twee jaar garantie. Beide elektrische boilers zijn uiteraard bij elektrischeboiler.eu verkrijgbaar tegen een scherpe prijs.

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler