ABNY
Image default
Woning en Tuin

Waarom Wandlampen?

Waarom kiezen voor een wandlamp? Wandverlichting kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Deze lampen kunnen dienen als sfeerverlichting, accentverlichting en als leeslampen.  Hieronder leggen we meer uit over de verschillen de toepassingen van deze wandlamp.

 

Sfeervolle wandlampen

Wandlampen kunnen echte sfeermakers zijn. Dit zijn kleine wandlampjes, die subtiel  de ruimte verlichten. Zodat de hele kamer niet donker is. Maar ook niet overbelichten. Hanglampen en plafondlampen verlichten de hele ruimte. Dit praktisch maar niet erg sfeervol. Daarom zijn kleine wandlampjes echte sfeermakers. Kies je voor geel warm licht zal dit nog sfeervoller zijn, dan koud witlicht. De lichtkleur wordt aangegeven in Kelvin. Een lage waarde in Kelvin is warm licht. Een hoge Kelvin waarde geeft juist koud wit licht. Voor het meeste sfeer in huis is een wandlamp met een lichtbron met lage Kelvin waarde dus raadzaam.

 

Accentverlichting

Wat is accentverlichting? Accentverlichting wordt vaak toegepast in een hal, of gang van bijvoorbeeld een hotel. Kent u die lange gangen van een hotel met hotel deuren aan weerszijde? Dit soort lange gangen zijn goed te verlichten met muurlampen als accentverlichting  Deze vorm van verlichting is te verkrijgen in alle type soorten en maten.  In een klassieke ruimte passen bronzen wandlampen met warm geel licht. En in een moderne hal of gang, zijn stalen design muurlampen met LED verlichting de perfecte oplossing.  Accentverlichting  ondersteund de basisverlichting. En verlegt het accent van het plafond naar de muur.

 

Wandlampen als leeslampen

Geniet je regelmatig van een goed boek? Wandlampen ideale leeslampen.Een wandlamp neemt bijna geen ruimte in beslag.  Deze leeslampen beschikken over een uitklapbare of uittrekarm.  Zodat je het licht kunt richten , waar je het nodig hebt.  Ook deze lampen zijn verkrijgbaar in de onderstaande stijlen.

  • Industriële wandlampen
  • Klassieke muurlampen
  • Moderne wandlampen

 

Webshop 

Bij wandlampen-expert.nl vind je alle wandlampen. Alle soorten voor de scherpste prijzen.  Als je vandaag besteld heb je de wandlamp binnen 2 werkdagen in huis.  Bij deze webshop betaal je geen verzendkosten. Dat is bij de meeste webshops wel anders. Zeker als het om wandlampen gaat. Dit zijn vaak kleinere bedragen. Dan zit je niet te wachten op 10 euro verzendkosten.  Soms past de gekozen lamp bij nader inzien toch niet bij het interieur. Dat kan gebeuren. Dan is gratis retoursturen wel zo prettig.  En als kers op de maaltijd, kun je ook nog eens achteraf betalen. Deze service vind je alleen de wandlampen site van LichtXpert.   Op een foto is het toch lastig inschatten hoe groot een wandlamp eigenlijk is. Meerdere foto’s geven een beter beeld. Maar dan weet je nog steeds geen grootte. Door een maattekening weet je precies de maten. Ideaal.  Zo weet u precies hoe groot de wandlamp is.

http://www.wandlampen-expert.nl/