ABNY
Image default
Banen en opleidingen

tekencursus

Er wordt in deze tekencursus zelfstandig gewerkt naar aanleiding van persoonlijke thema’s en meegebrachte voorbeelden in eigen techniek. Dit kan zijn olieverf, acrylverf, aquarel, pastelkrijt, potlood, houtskool enz. Regelmatig wordt een expositie ingericht met eigen werk van de cursisten gemaakt tijdens de schilderles.

De cursus wordt enthousiast en deskundig begeleid door bevoegd docent Eduard Moes. Naast zijn lessen aan de studenten van de kunstacademie wil hij zijn enthousiasme voor het schilderen middels deze ateliers graag aan anderen overbrengen. Gedurende de laatste 25 jaar heeft hij vele lesprogramma’s geschreven voor verschillende onderwijsinstellingen en meegewerkt aan verschillende publicaties. Daarnaast heeft hij meer dan 25 jaar ervaring in het geven van schildercursussen, trainingen, tekenles, schilderles, en workshops in binnen- en buitenland. Ook is hij veelgevraagd gastdocent en geeft hij regelmatig gastcolleges en lezingen aan verschillende onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij o.a. docent aan de Kunstacademie St. Joost te Breda.

 

 deze intensieve Inspiration Tour presentatie tekencursus zal je deelnemen aan een uitdagende, creatieve ervaring die enerzijds een flinke inspanning en discipline van je vergt en anderzijds grote voldoening oplevert. Je leert immers tekenen net als wij tijdens de Inspiration Tour dagen.

Voor wie?
Creatieve mensen die presentatieteken technieken willen leren met in het bijzonder het leren tekenen van een 3dimensionale presentatie met de topmerken welke binnen de Inspiration Tour vertegenwoordigd zijn in het achterhoofd. Het maken van een echte “artistImpression”.

Het programma
Goed en snel tekenen is van groot belang om contact te maken met de behoefte van de consument binnen een nieuw interieur en om zijn enthousiasme te wekken. In de lesopbouw trainen we ons bewustzijn, leren we te kijken en gaan we experimenteren met nieuwe technieken. Met als uiteindelijk einddoel de “artist impression” die we later in aanwezigheid van de consument willen gaan maken.

Zelfstudie & cursusduur
Je werkt tijdens de cursus aan verschillende plattegronden die worden uitgewerkt in een kleurrijke presentatie. Iedere les wordt afgesloten met een zelfstudieopdracht. Het is noodzakelijk de opgegeven opdrachten voorafgaand aan de volgende les te maken om weer verder te kunnen met de nieuwe les. Ook in de les gaan we tekenen. Wij vragen minimaal 8 uur zelfstudie tussen 2 lessen in. De cursus bestaat uit 2 lessen van elk 4,5 uur en zijn voor starters en gevorderden. Iedere maand gaat er een tekencursus van start bij ons op de studio te Den Haag, ook is het mogelijk om met een groepje van 8 personen zelf de dag te bepalen we komen dan op locatie. Informeer naar de mogelijkheden bij je in de buurt. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 8 personen, kosten zijn 

Deze intensieve cursus is voortgekomen uit mijn reguliere teken en schilderlessen, waaruit ik de F.A.Q.s heb samengevoegd tot een compact lesprogramma. Zowel geschikt als opfriscursus (hoe zat t ook alweer) als brede kennismaking met de mogelijkheden. Je hoeft voor deze cursus zelf niets aan te schaffen of mee te nemen, dus geen dure investering maar juist alles uitproberen zodat je ontdekt wat je bevalt.

Qua techniek beginnen we met de basis en eindigen we op de grens tussen tekenen en schilderen. (zie website voor details)

Omdat we heel veel behandelen zal je niet met uitgewerkte tekeningen thuiskomen maar eerder met een schetsboek vol inspiratie waar je nog heel lang uit kan putten.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist en geschikt voor elk niveau. Wel adviseer ik  tijd te reserveren om thuis de tekencursus uit te werken en schetsen te maken.

http://www.tekenprogramma.net/tekencursussen/