ABNY
Image default
Winkelen

Apparaten opladen zonder stopcontact met de Powerbank

In het straatbeeld van de 21ste eeuw doen steeds meer elektronische apparaten hun intrede. Dat is voor niemand meer een verassing. Om onszelf te vermaken hebben we niet meer, zoals vroeger, alleen genoeg aan een bos. Vaak komt er een apparaat aan te pas om vrije tijd in te vullen. Sterker nog: het apparaat zelf kan de invulling van vrije tijd worden. Denk aan amateurprogrammeurs of gameliefhebbers.  Veel apparaten gebruiken we draadloos en zijn voorzien van een accu. Uiteraard moeten accu’s worden opgeladen. Powerbank biedt de oplossing!

Wat is een Powerbank

Een powerbank zorgt ervoor dat je jouw tablet, smartphone, fotocamera, navigatiesysteem, spelcomputer en videocamera kunt opladen zonder dat je in de buurt bent van een stopcontact. Door het kleine formaat van de Powerbank kun je hem gemakkelijk meenemen als je onderweg bent. Daarnaast zorgt deze mobiele oplader ervoor dat je altijd bereikbaar kunt zijn, ook als je geen stopcontact in de buurt hebt. De prijs van een Powerbank kan erg verschillen per aanbieder en ligt tussen € 10 en € 100. Dit prijsverschil is vooral te danken aan het verschil in kwaliteit van de mobiele opladers.

Verschillende namen

Voor de Powerbank of mobiele oplader zijn, zoals je merkt, meerdere benamingen in omloop. De meest gebruikte zijn: Powerbank, mobiele oplader, draagbare oplader, externe oplader, accuoplader en draagbare batterij.

Hoe gaat een Powerbank in zijn werk

Een Powerbank bevat een of meer lithium-Ion batterijcellen. Het aantal lithium-Ion batterijcellen bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van een Powerbank. Lithium-Ion batterijcellen werken hetzelfde als ‘normale’ baterijen en zijn op te laden via een USB-aansluiting. 

http://www.cubearray.com/koop-nog-geen-powerbank-voordat-je-dit-leest