Mouton Rothschild op wijnproeverij

Op een wijnproeverij wordt regelmatig een mouton rothschild gepresenteerd. Hierbij is het belangrijk dat de wijn op de juiste wijze wordt behandeld. Geef de wijn de mogelijkheid om te chambreren. En zorg dat de serveertemperatuur optimaal is. 

Over wijn heeft iedereen die het drinkt een mening. Toch zijn er veel mensen die er wel over praten en drinken die geen kennis hebben van de serveertemperatuur. Daardoor drinken ze de wijn vaak te warm of te koud, maar zelden op de juiste temperatuur. Het is zeer spijtig want op deze wijze wordt er onrecht gedaan aan de wijn. Een goede wijn kan zodoende niet tot zijn recht komen, waardoor deze wordt bestempeld als niet lekker…

Om wijnen te serveren moet je beschikken over een wijnklimaatkast. Bij voorkeur met minimaal twee of drie temperatuurzones. Het is mogelijk in de WTes 5872 met drie afgescheiden temperatuurzones. Deze wijnkasten hebben drie afgesloten safes waarbinnen en aparte temperatuur tot stand gebracht kan worden tussen de 5 en 20 graden. De Liebherr WTes 5872 biedt plaats aan 178 flessen bordeaux-formaat. De wijnkast vrijstaand en volledig afgewerkt in edelstaal. Ook wel RVS genoemd of geborsteld metaal. Het is opzich geen wijnkast om even door een trapgat omhoog te duwen, want met de verpakking weegt deze wijnkast ruim 140 Kg. De wijnkast opzichzelf is een meubelstuk en mag gezien worden. Dit geldt ook voor de wijnen die mooi gepresenteerd kunnen worden. Dit kan liggend of voor zes flessen onder een hoek van 45 graden. De binnenverlichting is zelfdimmend Led. De wijnkast is zo populair dat deze vaak is uitverkocht bij de Nederlandse importeur. Aangezien Liebherr internationaal weet dat deze wijnkast populair is, worden er regelmatig extra productieruns ingezet. Dit voorkomt dat klanten onnodig lang moeten wachten. De luchtvochtigheidsgraad in deze wijnkast wordt niet geregeld met een ventilator zoals in de meeste andere Liebherr wijnkasten. Deze wijnkast heeft de mogelijkheid om lavasteentjes bevochtigen waardoor de totale luchtvochtigheidsgraad omhoog gaat. 

Nederlanders moeten zich wel bewust zijn dat de wijnkast is geïmporteerd door de Nederlandse importeur. Het serienummer wordt geregistreerd. Als uw wijnkast niet via de Nederlandse importeur wordt aangeleverd, loopt u het risico dat uw garantie moeilijk te claimen is. Dit kunt u wel, maar dan moet u wel een buitenlandse monteur laten komen. Of u kunt de service laten uitvoeren door de Nederlandse importeur. Het vervelende is wel dat u voor de kosten moet opdraaien en de factuur moet indienen bij uw buitenlandse leverancier. Afhankelijk waar de kast vandaan komt, wordt dit steeds lastiger. Er komen wijnkasten uit Duitsland, Polen en België op de Nederlandse markt. Particulieren die een ‘goedkope’ wijnkast willen kopen raken regelmatig gedupeerd. De leveranciers informeren onvoldoende hoe de garantieafhandeling in elkaar zit.

 

http://www.wijnpromotor.nl/chateau-mouton-rothschild