Pétrus ook in proefglas

Een wijnproeverij is een unieke gelegenheid om een echte ‘Pétrus wijn’ wijn te probere. De wijnproeverij wordt steeds vaker ingezet als beloningsinstrument. Het leuke van een wijnproeverij is dat men dit meermaals kan inzetten. De eerste keer gaat het om een initiatie om naar mate men steeds meer heeft geleerd door te gaan naar het niveau van de sommelier. Wanneer het om een gemêleerd gezelschap gaat is het belangrijk dat er vooraf een indeling wordt gemaakt op basis van ervaring. De persoon die de wijnproeverij moet organiseren, is niet altijd degene die tijdens het evenement de begeleiding verzorgd. Feitelijk heb je het over een wijnkenner met een zeer hoog niveau die ook nog kan entertainen. Voor degene die de eerste stappen in de wijnwereld zetten moet het duidelijk zijn. Anderzijds mag het voor de gevorderden ook niet vervelend worden. Een wijnproeverij is pas geslaagd als iedereen er iets van heeft kunnen opsteken. Wanneer de groep van gelijkgestemden een voldoende niveau heeft, durven bedrijven het aan om ook de wijnklassiekers in te zetten. Zodoende kom je op de wijnproeverijen steeds meer wijnen tegen zoals een mouton rothschild, margaux, pétrus en montrachet. Tijdens de proeverij worden er doorgaans 8 verschillende wijnen geproefd, waarvan de klassieker het hoogte punt is. Aangezien de meeste mensen het zich niet kunnen veroorloven om zelf een dergelijke wij te kopen. Een proefglas volstaat om 12 deelnemers te laten genieten van een absolute smaakmaker. Het leuke is dat je bij deze wijn ook achtergrond informatie krijgt, maar ook over datgene wat je proeft. Wanneer het budget net wat ruimer is, wordt er ook vaak spijs geserveerd. Dit kan gaan om een volledige maaltijd waarbij de wijnen de spijs begeleiden. Het is zeer belangrijk dat er een uur voor de proeverij geen kauwgom wordt geconsumeerd. Dat geldt ook voor koffie en andere smaakpapillen beïnvloedende dranken of voedingswaren…

http://www.wijnpromotor.nl/chateau-petrus