ABNY
Image default
Gezondheid

O nee! Een rimpel of twee!

Rimpels zijn voor velen een pijnlijk kenmerk van het ouder worden. Ze komen ook bijna bij ieder mens voor, maar waar komen deze frappante gezichtslijnen eigenlijk vandaan en wat kunnen we er tegen doen?

Rimpels kunnen ontstaan door roken, stress en het verouderingsproces. Als je wat ouder wordt, wordt er minder collageen aangemaakt. Collageen is een eiwit uit balans. Hoe ouder je wordt, hoe meer collageen uit balans kan zijn. Als je minder collageen in je huid hebt zijn de spieren minder flexibel en zakt de huid in. Als je last hebt van stress wordt collageen verhinderd door het hormoon cortisol. Roken zorgt ook voor een huidveroudering. De bloedvaten worden nauwer en de huid droogt uit door het roken. Door de vernauwing van de bloedvaten komen er minder voedingsstoffen de huid goed binnen. Naast deze drie oorzaken is er één die de grote boosdoener is. Dit is uv-straling. Dit is de voornaamste reden voor rimpels. Zelfs zonder zon wordt je huid blootgesteld aan uv-straling. Blijf dus niet te lang in de zon liggen en smeer jezelf goed in. Zo ga je de ontwikkeling van rimpels enigszins tegen.

Rimpels zijn niet te ontwijken. Ze zijn goed zichtbaar en brengen het verouderingsproces duidelijk in beeld. De rimpels worden alsmaar dieper en dieper, tenzij je iets aan je spierenactiviteit in je gezicht doet. Dit is op een aantal manieren mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de behandeling van marionetlijnen. Deze behandeling kan de spieren in het gezicht ontspannen of de losse huid opvullen om rimpels minder goed zichtbaar te maken. Een arts kan je adviseren welke methode het meest geschikt is voor je gezicht.

Een aantal oorzaken die rimpels dus veroorzaken. We mogen van geluk spreken dat we in dit moderne tijdperk hier goede oplossingen voor kunnen vinden en hoeft er niemand met een stel rimpels op zijn of haar gezicht rond te lopen. Wil je meer weten over de prijzen waar dit binnen valt? Op het internet is genoeg te vinden over de kosten Botox.

http://www.faceland.nl/