ABNY
Image default
Kinderen

Week 38 van de zwangerschap

Week 38 van de zwangerschap

Het kan zijn dat uw baby besluit dat hij of zij genoeg heeft en geboren wil worden. in principe worden de meeste baby’s tussen de 38ste en de 42ste week geboren. De baby is nu voldragen en groeit niet meer. Het gewicht wat de baby toeneemt zal nu niet meer dan 20 tot 30 gram per dag zijn. Na de geboorte valt de baby wat af, dit is heel normaal. Daarom is het goed dat de baby nog wat aankomt voordat hij of zij wordt geboren. Een pas geboren baby moet nog wennen aan de nieuwe omgeving en aan borst of flesvoeding. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de baby weer op het geboortegewicht is. U bent nu echt bezig met de laatste lootjes, en deze wegen het zwaarst. Uw buik in erg groot en zwaar.

De rugpijn kan erger worden omdat u nu meer achterover leunt. Probeer om zo weinig mogelijk te tillen, dit is beter voor uw rug.

 

Gisteravond ben ik met mijn moeder naar de Ikea geweest, ik ben nu 8 maanden zwanger dus ik vond het heerlijk om er even uit te zijn. De babykamer is al in orde hoor maar we gingen gewoon even rondsnuffelen en heb wat knuffels en accessoires gekocht. Toen we ongeveer op de helft waren gingen we lekker wat eten, ik had patat met kip saté en een flesje spa rood. Ik merkte aan mijn voeten dat ik al moe was. Ik zei tegen mij moeder nog even plassen en dan kunnen we er weer tegen aan. Ik zag bij de wc een rij staan dus ik dook de invalide wc in. Ik trok mijn broek naar beneden en voordat ik ging zitten zag ik dat mijn hele onderbuik onder de striemen zat. Bij de invalide wc heb je zo een hele grote spiegel die ik thuis niet hebt en ik schrok me het ongeluk. Daarna kon ik niet meer lekker wandelen het beeld zat zo in me hoofd. Dit is echt sinds een paar dagen, kan ik hier nog iets tegen gaan gebruiken? Of ben ik al te laat met striae crème?

 

Alecto dbx 85 Eco babyfoon

http://www.wekenzwangertips.nl/product/beurer-jby101-eco-video-babyfoon-2/