Barbera blijft een fantastische druif

Het is duidelijk dat de soort druif voor een groot deel de geur en smaak van een wijn bepaald. De Barbera druif is bij veel mensen niet bekend maar er worden heerlijke wijnen van gemaakt. Het is een italiaanse druif hoewel er in Argentinië ook wijn van gemaakt wordt. Kenmerkend is de zure toets en de aardse smaak.

Wanneer je op een avond een lekker wijntje wil openmaken dan moet je ook eens aan de barberadruif denken. Op de website www.allesoortenwijn.nl vindt je een mooi overzich. Overigens niet alleen van wijn van Barbera maar ook van de Cabernet Sauvignon en Merlot. Het is natuurlijk een heerlijke wijn met een stukje kaas.

Toen ik pas in een wijnwinkel liep kwam ik ook een heerlijk wijn tegen van barbera. Toen ik hem openmaakte kwam de aardse geur direct naar mij toe. Wat een lekkere wijn.

http://www.allesoortenwijn.nl/barbera