Niet iedere soort rode wijn is hetzelfde!

Een heerlijk glas wijn is niet te versmaden. Wannneer ik er aan denk krijg ik er al zin in. Zelf hou ik het meest van rode wijn. Voor mij is dat het lekkerste. Daarmee is overigens heel veel niet gezegd. Er zijn namelijk heel veel soorten rode wijn. En de ene is de andere natuurlijk niet.

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe of rode druiven. De wijn wordt rood omdat er door de lange inweking kleurpigmenten uit de schil van de druif in de wijn komt. Hoe langer deze dus in de wijn ligt hoe donkerder de wijn.

Rode wijn is ook gezond. Tenminste dat blijkt steeds maar weer uit wetenschappelijk onderzoek. Er zitten stoffen in de wijn die hart en vaatziekten lijken te voorkomen. Uiteraard is het van belang dat je niet teveel drinkt. Een of twee glazen op een dag is prima voor je gezondheid.

Bekende rode wijnen zijn brunello di montalcino, barolo, chianti, rioja, enz. Iedere wijn van een verschillende druif en ondergrond brengt weer een andere karakteristiek wijn op.

http://www.allesoortenwijn.nl/rode-wijn