ABNY
Image default
Wijn

Het herkennen van rode wijnglazen

Rode wijnglazen kunnen natuurlijk een prachtige tafel aankleding verzorgen. Natuurlijk weet je dit, maar eigenlijk heb je geen idee waar je moet beginnen bij het uitzoeken van wijnglazen. Eigenlijk heb je geen eens een idee hoe je het verschil kan zien tussen rode of witte wijnglazen. Gelukkig helpt een handige omschrijving of de verpakking je misschien wel verder. Maar als je online wil bestellen dan is de herkenning soms erg lastig. Een aantal tips om de juiste glazen aan te schaffen om gewoon eens lekker te borrelen of te genieten van een chique diner hebben wij voor je online gezet. Het online bestellen van rode wijnglazen gaat zo ineens een stuk eenvoudiger.

Het formaat van rode wijnglazen.

Een groot verschil met witte wijnglazen is het formaat en de vorm van de kelk van het glas. De wijnglazen zijn namelijk veel groter en ronder dan de witte wijnglazen. De kelk moet namelijk groot genoeg zijn om ruimte te geven voor ontwikkeling van de wijn in het glas. Daarnaast moet er ruimte zijn om de rode wijn te walsen om zo extra aroma en smaak vrij te krijgen bij het proeven van de wijn. Je herkent de glazen dus vooral aan de grote ronde vorm van de kelk. Witte wijnglazen zijn vaak een stuk kleiner, maar hebben wel weer een langere steel dan rode wijnglazen.

Uitstraling en smaak.

Het klinkt misschien een tikkeltje vreemd, maar de keuze van rode wijnglazen is absoluut bepalend voor de smaak. Door te kiezen voor kristalglas komt de smaak bijvoorbeeld beter tot zijn recht doordat deze minder gemengd wordt met geuren en smaken van buitenaf. Maar de uitstraling is ook zeer bepalend voor de smaak. Uit een wetenschappelijke test is gebleken dat een mooie set rode wijnglazen een goedkopere wijn ineens een stuk aantrekkelijker kunnen maken. Bij een smaaktest met dezelfde wijn werd deze ineens een stuk beter beoordeeld in een luxe glas dan in een goedkoop glas. Denk dus goed na over welke uitstraling jij mooi vindt om rode wijn uit te drinken.

 

http://www.rode-wijnglazenshop.nl