Wat kost zoekmachine optimalisatie nou eigenlijk?

Veel ondernemers snappen eindelijk dat ze wat moeten doen met hun website of webshop. Alleen online zijn is al jaren niet meer voldoende en er moet online minstens net zo hard gewerkt worden als offline. 

Na het laten ontwerpen en ontwikkelen van een website komt de volgende stap: zoveel mogelijk relevante bezoekers naar je website of webshop krijgen. De belangrijkste manier om relevante bezoekers naar je website te krijgen is zoekmachine optimalisatie of plat gezegd zorgen dat je bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan. Maar hoe doe je dat en wat kost dat zoekmachine optimalisatie nou helemaal?

Om te beginnen wordt er (net zoals in iedere andere branche) vaak misrbuik gemaakt van de onwetendheid van ondernemers. Stap 1 is dus jezelf een klein beetje verdiepen in de materie voor je met een partij over zoekmachine optimalisatie gaat praten. Je gaat toch ook geen auto kopen zonder je eerste een beetje te verdiepen in hoeveel kilometers je per jaar rijdt, waar je rijdt, hoe hard je wilt rijden etc.? 

Stap 2 is samen met de expert(s) bepalen welke zoekwoorden voor jou interessant zijn. Veel ondernemers hebben hier al de hulp van een expert nodig, omdat ze simpelweg de vertaalslag van oofline naar online niet kunnen maken en vaak zonder hulp teveel in zouden zetten op generieke zoekwoorden met bijvoorbeeld enorm veel concurrentie of geen relevantie of geen zoekvolume. Samen met de expert(s) kun je een zoekwoorden prioriteitenlijst in kaart brengen op basis van relevantie, marges, concurrentie en zoekmachine.

Daarna wordt de strategie bepaald, deze strategie zal zich doorgaans focussen op content en auroriteit (links / social media).

De kosten van je zoekmachine optimalisatie campagne worden bepaald door de concurrentie op de door jou (en de expert) gekozen zoekwoorden. Hoe meer concurrentie hoe meer kosten, zo simpel is het. Voor het zoekwoord – putjesschepper in lutjebroek – ben je waarschijnlijk al met €25, – klaar, voor zoekwoorden als – vakantie – of – autoverzekering – kun je rustig duizenden euros uittrekken. Een eerlijke een goede seo specialist brengt de verwachte kosten tijdens de analyse in het begin in kaart

http://www.heers.nl/wat-kost-zoekmachine-optimalisatie/