ABNY
Image default
Gezondheid

Infraroodcabine en de gezondheid

Het was Isaac Newton die ontdekte dat het zonlicht samengesteld is uit alle kleuren van de regenboog. Sommige kleuren kunnen we zien, andere zijn voor het menselijk oog niet te onderscheiden, zoals infrarood en ultraviolet. Beiden vallen net buiten het zichtbaar spectrum. Maar wat is nou eigenlijk het spectrum. Volgens Wikipedia is de volgende beschrijving de defintie ervan: “Isaac Newton gebruikte het Latijnse woord spectrum om de kleurenreeks te omschrijven die ontstond toen hij een bundel zonlicht door een glazen prisma liet vallen. Het kleurenspectrum bestaat uit de kleuren van de regenboog met de kleurenvolgorde rood-oranje-geel-groen-blauw-indigo-violet, die overeenkomt met dalende golflengte (stijgende frequentie) van de lichtgolven. Buiten het zichtbare licht zet het spectrum zich voort via ultraviolet, röntgenstraling naar gammastraling in de korte golflengtes en via infrarood en microgolven naar radiogolven in de lange golflengtes. Hoewel deze straling voor de mens niet zichtbaar is, wordt zij wel tot het spectrum gerekend.”

De warmtestralen van het infrarood licht in een infraroodcabine dringen door tot in onze lichaamscellen waarbij ze energie afstaan, moleculen in beweging brengen en zo warmte opwekken. Deze infraroodstralen slagen erin ons lichaam op te warmen zonder de omgevingslucht te verwarmen. En dat is net één van de troeven van dit infrarood licht. Er gaat geen energie verloren, je lichaam warmt op maar de omgevingslucht blijft aangenaam. Je lichaam absorbeert die stralen en geniet van de warmtewerking. Zo kunnen je spieren ontspannen en verdwijnt elke spanning uit je lichaam. Zelfs het verkrampt gevoel in je nek en schouders is weg. Een sessie in een infrarood sauna heeft een bewezen positieve werking op je afweersysteem en kan een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van spierpijn. Geen wonder dat mensen die gebruik maken van dit type sauna minder naar de therapeut hoeven te gaan voor een lichaamsmassage. Infraroodstralen dringen diep door in je lichaam en drijven je lichaamstemperatuur op. Door de warmte en de energie die je lichaam absorbeert, wordt je afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Dat verklaart meteen waarom trouwe saunabezoekers minder vaak verkouden zijn. Een infraroodsauna heeft nog meer dan het al genoemde te bieden. Door het diep doordringen van de warmtestralen verbetert de bloeddoorstroming wat voor vele aandoeningen of klachten een weldaad is. De warmte doet je spieren goed en je krijgt tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten. Zonder dat het je moeite kost bovendien. Therapieën in een infraroodcabine kan tevens een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van uiteenlopende medische klachten. Daarnaast zijn de Health Mate infraroodcabines volledig veilig voor kinderen en volwassenen. Wilt u of gebruikt u al een infraroodcabine voor medische redenen? Dan kunt u het beste eerst met uw arts overleggen. Tijdens een zwangerschap wordt het gebruik van een infraroodsauna afgeraden.

https://www.sunspa-sauna.nl