Dienstverlening

Lab-on-a-chip technology

Abny

Lab-on-a-chip technologie

Lab-on-a-chip technologie maakt het mogelijk om geminiaturiseerde lab analyse uit te voeren op micro- of nanoschaal. De Lab-on-chip kan variëren in grootte van enkele millimeters tot enkele vierkante centimeters. Hier zit dus veel verschil in. Lab-on-a-chip bevat een kanaal structuur en is voorzien van één of meerdere laboratoria functies die zijn ingebouwd in de chip. Vroeger werd de techniek enkel door wetenschappers toegepast, maar die tijden zijn voorbij, want de toegankelijkheid van de techniek wordt steeds groter en daar zijn veel wetenschappers juist blij mee. Dat de techniek steeds meer onderdeel wordt van de maatschappij, zorgt voor een snelle ontwikkeling en dat moedigen wetenschappers alleen maar aan

Lab-on-a-chip: steeds meer aanvragen

Het aantal aanvragen voor lab-on-a-chip groeit iedere dag en de lab-on-a-chip technologie is nu gerelateerd aan het gebied van microfluidics , MEMS en μTAS. De lab-on-a-chip apparaten van Micronit bevatten een of meerdere labfuncties die afhankelijk zijn van de behoeften van de klant en wat zijn wensen precies zijn. De chips hebben verschillende functies zoals bijvoorbeeld het mengen van stoffen, een ingebouwde druppel generatie en micro generatie. Voor voorbeelden kunnen mensen terecht in de webshop.

Apparaten met elektroden deeltjes

De lab-on- a-chip apparaten kunnen ook worden voorzien van elektroden deeltje of celdetectie. De dichtheid van de deeltjes kan worden ingesteld. Tevens is het mogelijk om te sorteren. Toepassingsgebieden van Lab-on-a-Chip Devices zijn tamelijk breed, en dat maakt dat de techniek ook erg in zwang is. Zeker in de medische branche is de techniek veel gebruikt en juist ook in deze branche zien we dat steeds vaker gebeuren. Veel mensen worden tevens opgeleid om zich de techniek eigen te maken. Dat vinden veel mensen een geweldige ontwikkeling.

http://www.micronit.com/blog/portfolio-item/lab-on-a-chip/

Gerelateerde artikelen

Kunstgras op Marktplaats tapijt goedkoop te koop

Goedkoop drukken

Wat moet je doen als de stroom uitvalt?