ABNY
Image default
Electronica en Computers

Printen met interactie

Iedereen maakt wel eens gebruik van een printer. Op het werk, op school of gewoon thuis wordt er volop geprint. Er zijn zwart wit printers, kleuren printers, maar ook allemaal andere verschillende soorten printers. Er zijn ook printers die speciale codes printen, waardoor je interactie krijgt met een ander apparaat. Het apparaat scant de code, waarna het apparaat de code herkent. Deze codes worden ook geprint en worden door heel  wat bedrijven gebruikt.

Een voorbeeld ervan is bijvoorbeeld bij de supermarkt. De producten die daar verkocht worden hebben allemaal barcodes. Op de verpakking  van een product moet je een barcode printen om het te kunnen scannen. Als je bij de kassa komt en je gaat afrekenen, scannen de kassamedewerkers de barcode. Het product staat met een barcode in het systeem, waardoor het allemaal automatisch wordt gescand met de juiste prijs. Dit zorgt ervoor dat niet alles handmatig gedaan hoeft te worden en dat kost natuurlijk een stuk minder tijd. Een goede uitvinding die erg effectief is voor de markt en die het werk makkelijker maakt.

Een andere vorm waarbij een code wordt geprint is met een QR code printer. Een QR code printen gebeurt ook met een speciale printer die de speciale code op papier of ander materiaal afdrukt. Een QR code is te scannen met een telefoon, waarna je naar een speciale pagina of website doorgestuurd wordt. De QR code was erg populair toen het net uitkwam, maar nu is de populariteit wel wat afgenomen. Een QR code wordt ook vaak voor iets spannends gebruikt, omdat de doorverwijzing nog niet is te zien en bedoeld is om je te verassen door de producent.

Er zijn dus veel opties om codes te printen. Dit was een klein gedeelte van de code printers die er bestaan. Op deze manier is het gedeelte wat je print interactief. De barcode is te scannen met een scanner en de QR code is te scannen met een smartphone of tablet. Genoeg keus dus!

 

http://www.kba-metronic.com/nl/