ABNY
Image default
Woning en Tuin

Aan de brommer sleutelen

Diederik is een echte liefhebber van oude brommers. Hij heeft al een aantal oude brommers volledig opgeknapt en is nu bezig met een nieuw project. Hoewel hij het erg druk heeft met zijn school, hij zit in zijn eindexamenjaar, wil hij toch graag tijd vrij maken voor zijn favoriete hobby. Samen met zijn vader is hij vorige week naar Drenthe gereden om een Puch van dertig jaar oud op de kop te tikken voor een zacht prijsje. Nu moet er wel heel wat geklust worden voordat de brommer weer tip top in orde is maar dat is juist de uitdaging voor Diederik.

Normaal gesproken sleutelt Diederik altijd in de schuur aan de brommers. De wintertijd is echter aangebroken en het is nu in de schuur erg koud geworden. Hier moet Diederik wat op verzinnen en dus gaat hij opzoek naar een apparaat wat de schuur kan verwarmen. Gaskanonnen lijken Diederik wel een goede optie. Dit zijn hetelucht kanonnen die elke ruimte in korte tijd verwarmen, ideaal dus voor Diederik. Het grote voordeel van dit soort apparaten is het feit dat de ruimte niet zo gaat stinken in vergelijking met dergelijke verwarmingsapparaten die op diesel werken.

Al snel heeft Diederik de winkel gevonden waar ze deze fijne apparaten verkopen. Samen met zijn vader, Henk, gaat hij opzoek naar het juiste model. Ze komen, na advies van de deskundige verkoopmedewerker van de winkel, uit bij een middenklasse model. Als Henk vervolgens nog is in de winkel gaat kijken komt hij uit bij de afdeling bladblazers. De familie heeft namelijk een erg grote achtertuin bij het huis en Henk irriteert zich al jaren aan de staat van de tuin in de herfst. De tuin ligt dan helemaal vol met bladeren en Henk wil hier dus nu is wat aan gaan doen. Uiteindelijk verlaten ze de winkel met een bladblazer en een gaskanon.

http://www.fuxtec.nl/