ABNY
Image default
Muziek

Wil jij piano spelen?

Het klinkt misschien als een wat directe vraag. Toch zijn er veel mensen die piano willen spelen, maar er niks mee doen. Soms is de toetredingsbarrière te groot of ze hebben niet de motivatie. Gelukkig zijn er nog niet zo lang geleden veel verschillende methodes bedacht om het piano leren spelen makkelijker te maken. Denk maar aan een online pianoles of de verschillende soorten toetsinstrumenten, zoals een keyboard. In dit artikel geven we je puntsgewijs een aantal argumenten om zeker eens een online pianoles te volgen.

  1. Piano spelen helpt bij de ontwikkeling van de hersenen.  Niet alleen je handcoördinatie wordt er beter van, maar ook de samenwerking van je rechter- en linker hersenhelft.
  2. Online pianolessen zijn voor weinig geld verkrijgbaar.  Passend in bijna ieders budget. Een eenmalige betaling en vrijheid voor het leven.
  3. Het versterken van de relatie. Het is namelijk zo dat als je samen met iemand piano speelt de relatie versterkt tussen beide personen.
  4. Piano spelen geeft veel vrijheid.  Het kan even een ontladingspunt zijn om helemaal tot rust te komen.
  5. Wanneer je eenmaal piano kunt spelen is het gemakkelijk om ook nog over te stappen naar een ander instrument. Vaak heb je het noten leren lezen dan al onder de knie.

Conclusie

Niks aan gelogen toch? Dit zijn zeker wel enige argumenten die jou kunnen overhalen om piano te gaan spelen. Piano spelen is namelijk niet alleen een goedkopere hobby geworden, maar ook nog eens een hobby die veel voldoening geeft. Veel pianisten zeggen weleens dat wanneer ze piano spelen ze alles om hun heen vergeten en helemaal in hun element zijn. Dit verschilt natuurlijk wel per persoon, maar het zou toch mooi zijn als je zoiets zou kunnen ervaren. Piano spelen is nog nooit zo leuk geweest.

http://www.leeronlinepiano.nl