ABNY
Image default
Dienstverlening

Op een snelle en effectieve manier reinigen

Metaal en vooral rvs is moeilijk te reinigen en het neemt ook nog eens veel tijd in beslag, tenzij er gebruik word gemaakt van ultrasoon reinigen. Ultrasoon reinigen is namelijk een hele snelle en effectieve manier, om metaal zoals rvs grondig te reinigen.

 

Waarom is ultrasoon reinigen zo effectief?

 

Veel mensen vragen zich af hoe het komt dat het ultrasoon reinigen zo effectief is. Het ultrasoon reinigen is effectief, omdat het niet gebruik maakt van sponsen en borstels, dat ook nog eens het metaal kunnen beschadigen. Het maakt gebruik van geluidsgolven in combinatie met het speciale reinigingsvloeistof op waterbasis.

 

Als je rvs wil reinigen doe je dat in een ultrasoon bad, dat helemaal gevuld word met het reinigingsvloeistof, daarna word de rvs volledig ondergedompeld in het bad. Het ultrasoon bad stuurt dan geluidsgolven door het bad, dat het reinigingsvloeistof begeleid en het zorgt ook voor mini implosies dat als een borstel werken. Hierdoor word de rvs zelfs tot in de poriën schoongemaakt, zonder het te beschadigen.

 

Gebruik van ultrasoon

 

Ultrasoonbad word tegenwoordig door alle professionele bedrijven gebruikt, omdat het tijd bespaart en het is ook nog eens heel effectief. Alle bedrijven dat metaal bewerken en afwerken hebben dan ook een aantal ultrasoon baden in huis. Door de populariteit van het ultrasoon reinigen, is het tegenwoordig ook voor particulieren verkrijgbaar. Dit zijn vaak kleinere modellen, dat kunnen gebruikt worden om metaal in en rond het huis te reinigen. Vaak worden ze door particulieren gebruikt om sieraden en auto onderdelen te reinigen.

 

Na het reinigen polijsten

 

Een veel voorkomende methode is het polijsten, nadat het object gereinigd is met ultrasoon reinigen. Dit gebeurt om het object een beschermende laagje te geven en om het te laten glanzen. Dit gebeurt dan ook meestal door hoogglans polijsten, nadat het object gedroogd is. Bedrijven doen dit meestal op het verzoek van klanten en het gaat dan meestal om objecten dat heel zichtbaar zijn. Als het object niet zichtbaar is word er meestal een goedkopere polijst gebruikt, omdat het dan niet belangrijk is of het glanst.

 

Bij rvs word er wel vaak voor gekozen om het te hoogglans polijsten, ook al is het niet zo zichtbaar. Dit komt doordat rvs anders heel dof kan worden en daarom bevelen de meeste bedrijven hoogglans polijsten aan, als het gaat om objecten dat van rvs zijn gemaakt. De nabewerking van hoogglans polijsten zorgt er ook voor, dat de rvs weer een jaar of 2 tegenaan kan voordat het weer grondig gereinigd moet worden.

https://vangeenen.nl/