Klasse vindt u in de Liebherr WTes 5872 Vinidor

Liebherr WTes 5872 Vinidor

De Liebherr WTes 5872 Vinidor is het vlaggeschip onder de Liebherr wijnkasten. Deze wijnklimaatkast heeft drie afgesloten wine safes waarbinnen de gebruiker zelf bepaalt wat de temperatuur is. De lucht in alle drie de wine safes wordt apart gefilterd middels de het actieve koolfilter. Er zijn particulieren die deze kast online bestellen zonder installatie. De meeste leveranciers raden dit af omdat de kans op beschadiging groot is. De kast weegt ruim 140 Kg en is volledig uitgevoerd in edelstaal. Daarbij komt het voor dat de deur moet worden omgewisseld wat ook niet eenvoudig is. Op de deur zit een gasveer die de deur moet afremmen tijdens het sluiten.

Trillingen
Het is belangrijk voor wijn dat deze in alle stilte kan rusten of rijpen. Liebherr heeft in de WTes 5872 een trillingsvrije compressor gemonteerd en bevestigingsmaterialen gebruikt die geen trillingen of geluid veroorzaken. Opzich zijn dit allemaal positieve zaken, maar je blijft altijd te maken hebben met omgevingstrillingen. Deze trillingen worden via de poten waarmee de kast op de grond staan doorgegeven aan de wijnen. Miniscule voor een mens niet waarneembare trillingen, kunnen een negatief effect hebben op uw wijnen. Met als gevolg dat een wijn te snel ‘ouderd’. U dacht uw wijn pas in 2020 te openen, maar deze was aan zijn top in 2018. U denkt, hmm, deze wijn valt toch wat tegen. Feitelijk heeft u zelf uw wijn mishandeld. Gelukkig is er één organisatie in Europa en de USA die onder de Liebherr wijnkasten zogenaamde Vibration Reduction Blocks plaatst. Deze blocks zorgen ervoor dat de omgevingstrillingen voor 95% worden gereduceerd. De wijnkast wordt als deze leeg is geplaatst op de Vibration Reduction Blocks. In het geval van Liebherr WTes 5872 Vinidor gaat het om een set van 5 blocks. De WTes 5872 zakt slechts een klein beetje in de blocks. Naarmate er meer wijn in de wijnklimaatkast wordt gelegd, zal de wijnkast verder naar beneden zakken. De blocks zijn hierop voorzien, waardoor de wijnklimaatkast niet meer dan 8 mm naar beneden gaat.

Luchtvochtigheidsgraad 
De wijnspecialisten van Cavepromotor kennen het belang van een optimale luchtvochtigheidsgraad. Deze moet tussen de 50% en 75% liggen voor wijnen met een kurkafsluiting. Wanneer de luchtvochtigheidsgraad te laag wordt, moet er worden geventileerd of zelfs lavastenen worden geplaatst in de wijnkast. Om te weten of je moet ventileren of lavastenen plaatsen, moet je de luchtvochtigheidsgraad kennen. Daarom levert Cavepromotor bij elke wijnkast een digitale hygrometer mee. Zodoende kan de wijnliefhebber zelf ingrijpen als het luchtvochtigheidsgraadniveau te laag wordt.