Keylogger Nederland

In Nederland gebruikt maar liefst 84% een computer. Dit is een van de hoogste percentages ter wereld. Nederland is dus zeer modern op het gebied van technologische ontwikkeling.

In Nederland zijn mensen ook veel vaker online dan andere landen. Echter brengt het gebruik en vertrouwen in computers ook extra gevolgen met zich mee. 

Doordat computers meer gebruiken in ons dagelijks leven, zijn we ook kwetsbaarder voor diefstal van gevoelige informatie. Er bestaan namelijk veel manieren waarom de computersystemen die we gebruiken kwetsbaar zijn voor inbraak door bijvoorbeeld computerhackers.

 

Keyloggers

Een middel dat vaak wordt gebruikt voor het opslaan van toetseninvoer op de computer zijn keyloggers. Een keylogger is een apparaat of software dat al het gebruik op een computer opslaat. 

Deze kan dan later of zelfs op het moment zelf worden in gezien door een derde partij. Het gebruik van dit soort middelen kan dus leiden tot diefstal van gevoelige informatie. Er zijn natuurlijk ook veel goede scenario’s te bedenken waarin deze keyloggers kunnen worden ingezet.

Maar het brengt wel degelijk een belangrijke kwetsbaarheid met zich mee voor de computersystemen waar we dagelijks gebruik van maken.

 

Jezelf beschermen tegen keyloggers

Het is redelijk simpel om jezelf te beschermen tegen keyloggers. Het belangrijkste is men zich er bewust van is dat het uberhaupt een probleem kan zijn. Een mogelijkheid tot diefstal van gevoelige informatie.

Wat je moet doen is ervoor zorgen dat je een degelijke antivirus systeem hebt. De meeste keyloggers zijn namelijk redelijk makkelijk op te sporen met goede antivirus software.

De hardware versie van deze keyloggers is echter een stukje lastiger. Hiervoor moet je gewoon goed je computer in de gaten houden en kabels die er verdacht uitzien uit je computer halen. Gebruik alleen wat je nodig hebt en laat geen onnodige USB sticks in je computer zitten.

http://keyloggertool.nl/