Laat u goed adviseren over opritverwarming

Het plaatsen van opritverwarming is een flinke investering. Wanneer u overweegt om deze stap te zetten, is het goed om hier het een en ander over te weten. Zo weet u zeker of het een slim idee is om bij u thuis of op kantoor opritverwarming als veiligheidsvoorziening te laten plaatsen. Of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn en zou u graag meer weten over de prijzen? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Deze kan u voorzien van een vrijblijvend advies en het juiste type vloerverwarming voor u selecteren. Vaak komt een specialist bij u langs op locatie om de stand van zaken op te nemen. Vervolgens brengt hij of zij een vrijblijvend advies uit en stelt een offerte op. U heeft er geen omkijken naar.

Opritverwarming met behulp van matten of kabels

Er zijn verschillende manieren waarop opritverwarming is aan te brengen. Eén hiervan is sporenverwarming. Deze methode voor het aanbrengen van opritverwarming brengt echter wat nadelen met zich mee. Het is niet geschikt voor een oprit met bochten. De voor- en achterwielen volgen bij het draaien in de bocht niet hetzelfde spoor waardoor het effect weg is. Vlakverwarming is dan vanuit veiligheidsoverwegingen verstandiger. Daarnaast zijn bij ijzel de sporen niet goed zichtbaar. Het plaatsen van paaltjes om de locatie van de sporenverwarming aan te duiden kan dan een uitkomst bieden. Bij het aanleggen van opritverwarming kan er gebruik worden gemaakt van matten en kabels. Kabels kunnen gemakkelijker op maat worden gemaakt waardoor ook de montage flexibel blijft.

Alle elementen die nodig zijn voor opritverwarming

Bij opritverwarming wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technologie. Zo slaat de verwarming aan wanneer het oppervlak afkoelt, maar ook wanneer er vocht op komt. Wel is het hiervoor belangrijk dat  er tenminste één ijssensor wordt geplaatst. Komt er ijs, sneeuw of vocht op de sensor dan zal de sensor ervoor zorgen dat de temperatuur van het wegdek omhoog gaat waardoor het ijs en de sneeuw smelten en/of het vocht verdampt. Wanneer alles verdampt is, wordt met behulp van de sensor het verwarmingssysteem weer uitgezet. Tot een oppervlakte van 50 vierkante meter is één sensor voldoende. In een regelpaneel zijn alle benodigde elementen opgenomen die nodig zijn voor optimale verwarming van het wegdek.