Bestel een badminton shuttle gemakkelijk en voordelig online

Shuttle

Badminton wordt nog niet veel gezien als serieuze sport. Toch is dit zeker een sport. Er worden zelfs wedstrijden ingespeeld en kampioenschappen. Badminton ziet men toch vaak als een hobby die je op de camping beoefent en waarbij de shuttle altijd weer in de boom beland. Een shuttle is erg belangrijk in deze sport. Een goede shuttle zorgt er namelijk voor dat deze ook goed in de lucht vliegt. Een goedkope shuttle heeft niet altijd goede stroomlijnen waardoor de shuttle een andere kant op vliegt dan eigenlijk de bedoeling was. Ook het materiaal is anders in de echte sport. Het is van betere kwaliteit zodat de shuttle vaker gebruikt kan worden. Een shuttle heb je in twee varianten je hebt een van nylon, die verschillende snelheden kan hebben bijvoorbeeld lang of kort en je hebt een veren shuttle. Hierin zijn veel meer merken beschikbaar. Deze worden gemaakt van ganzen of eenden veren en ook deze zijn in verschillende snelheden beschikbaar. Er zijn meerdere eisen waaraan aan shuttle moet voldoen. Het gewicht moet bijvoorbeeld tussen de 4,74 en 5,50 gram liggen. Ook de lengte moet tussen de 62 en 70 mm liggen. Daarnaast heb je nog de diameter die aan de bovenkant tussen de 58 en 68 mm moet zijn. Het laatste is dat de dop van een shuttle en bolle onderkant moet hebben en een diameter van tussen de 25 en 28 mm moet hebben.

Badminton shuttle

Er zijn nog niet veel winkels die in badminton spullen handel hebben. Dit komt omdat, wat ik eerder al zei, het in Nederland nog niet erg serieus wordt genomen als sport. Online heb je de meeste kans om een winkel te vinden die de juiste spullen heeft met de juiste kwaliteit. De meeste sporters trainen met een nylon shuttle en gaan in de wedstrijden over op een verenshuttle. Dit komt omdat de nylon shuttle veelal goedkoper is, maar ook minder lang mee gaat. Maar omdat je veel traint ben je goedkoper uit met een nylon shuttle. Naast een goede shuttle is het ook belangrijk dat je een goed racket hebt om mee te spelen. Ook van deze rackets zijn er vele varianten. Bekijk dus goed bij welke online winkel je je aankoop doet.

 

http://www.voetbalschoenenwinkel.com/