Voordelen van een Zonneboiler

Voordelen van een zonneboiler – zonnecollector

Tegenwoordig is het mogelijk om warm water in huis te verkrijgen middels een zonneboiler. Het is zelfs mogelijk het hele huis te verwarmen of de vloerverwarming aan te sluiten op de installatie. Veel mensen denken bij de voordelen van een zonneboiler al snel aan de besparingen. 

Dat is terecht, aangezien een zonneboilerinstallatie vele malen goedkoper is, dan het stoken van fossiele brandstoffen. Toch zijn er meer voordelen van een zonneboiler te noemen, dan alleen de maandelijkse besparingen. 

Voordelen zonnecollector

De voordelen van een zonneboiler zijn groot. Om de voordelen overzichtelijk te houden, staan hieronder de belangrijkste punten op een rijtje. 

• Maandelijkse besparingen op de energierekening 

• Het is zeer duurzaam en dus vriendelijk voor het milieu 

• Een zonneboiler heeft minder koolstofdioxide uitstoot. Koolstofdioxide is beter bekend als CO2. 

• Lange levensduur 

• Nauwelijks tot geen onderhoud nodig 

Zonne-energie voor het opwarmen van water tot warm water is de meest milieuvriendelijke manier. Tijdens het proces wordt er namelijk geen beroep gedaan op fossiele brandstoffen, waardoor geen koolstofdioxide vrijkomt tijdens het proces. Dat laatste is erg schadelijk voor het milieu. Het gebruik van een zonneboiler is dan ook uiterst duurzaam en maatschappelijk verantwoord. 

Waarom een zonneboiler? 

Een zonneboiler is een systeem dat zonne-energie gebruikt om water en/of het huis te verwarmen. Tijdens dit proces is gas of andere fossiele brandstof niet noodzakelijk. Dit maakt het systeem milieuvriendelijk.

Aangezien maandelijks veel warm water in een huishouden wordt gebruikt en voor de opwarming gas nodig is, loopt de rekening al snel hoog op. Een zonneboiler neemt de uitgaven aan gas voor het opwarmen van water of het huis weg. Hierdoor valt de energierekening fors lager uit. Dit kan maandelijks oplopen tot wel enkele tientallen euro’s. 

Een zonneboiler levert naast een besparing dus ook een flinke bijdrage aan het milieu. Het voordeel van een zonneboilerinstallatie is dan ook groot te noemen. En de kosten van een zonneboiler? Die zijn na enkele maanden alweer terugverdiend.

Meer weten? Kijk eens bij ElektrischeBoiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/lemet-zonneboilers