Bedrijven

Klustips voor de beginner

Abny

Niet iedereen heeft ervaring op het gebied van klussen. Je hebt misschien een lijstje opgehangen maar alles dat meer complex is, bijvoorbeeld iets met moeren en bouten of met bijzondere slotbouten, dan dat laat je graag aan anderen over. Nu kan je met een beetje meer inspanning toch een hele hoop zelf doen. Wanneer je zelf iets voor elkaar hebt gekregen, krijg je natuurlijk een gevoel van zelf voldoening. Dan niet alleen; je hebt jezelf ook veel geld bespaard. Hieronder een aantal tips voor de nog-niet-zo-gevorderde klusser.

Schaf de goede apparaten aan. Stel je staat aan het begin van een grote schilderklus. Dan kun je alles wel met de hand gaan schuren, omdat je niet een duur schuurapparaat wilt kopen. Maar wanneer je hier niet veel ervaring mee hebt kan dit erg tegenvallen. Schuren met de hand kost namelijk tijd. Vaak ga je het halverwege afraffelen. Als je denkt dat je een schuurapparaat maar een keer gebruikt, kun je er ook eentje lenen.

Schrijf voor jezelf op wat je allemaal nodig hebt. Het gebeurt vaak dat je midden in een klus er ineens achter komt dat je nog iets nodig hebt. JE blijft uiteindelijk heen-en-weer rijden naar de bouwmarkt. Dit is erg zonde van je tijd. Maak daarom vooraf een lijstje en terwijl je dat doet denk alvast na over de klus. Zo is de kans dat je vergeten om iets te halen erg klein en kan je in een keer doorklussen.

Lees alvast op het internet over de ervaringen van anderen. Vaak lijkt iets simpel en dat is het dan ook, mits je rekening houdt met één belangrijk dingetje. Van fouten leer je. Lees daarom op internet over de fouten die anderen voor jou maakten, zodat jij niet weer dezelfde fout maakt.

Zorg dat wanneer je met elektronica werkt dat je dan je groep waar je werkt even uitschakelt. Vaak wil je “even snel” iets doen en vind je het te veel moeite om de stroom weer uit te schakelen. Je kunt een grote opdonder krijgen en de gevolgen kunnen groot zijn, dus zet alsnog even de stroomgroep uit waar je mee werkt en houd altijd kinderen en huisdieren uit de buurt.

Gerelateerde artikelen

Een uniek feestje op de BBQ Boot in Rotterdam

Warmtepompen van Soloya te Lommel

Een mooie verpakking met logo