Meest gestelde vragen over ballonvaren

Hieronder lijst ik een aantal vragen op aangaande ballonvaren. Zelf hebben wij in deze branche reeds 20 jaar ervaring. Heb je nog andere vragen die hieronder niet staan beschreven neem even contact met ons op. Heb je vragen over de prijs van een ballonvaart?

Is het koud tijden een ballonvaart?

Veel mensen denken dat de temperatuur spectaculair afneemt tijdens een ballonvaart, maar dit klopt niet helemaal. Het klopt wel dat de temperatuur een paar graden afneemt, maar de brander compenseert deze temperatuurdaling.

Soms gebeurt het zelf dat de temperatuur stijgt met de hoogte, hier spreekt me dan over een inversie. Dit fenomeen komt bij de ballonvaart uitsluitend voor in de lagere luchtlagen. Vanaf we hoger klimmen daalt hij terug.
Laat ons dus het volgende concluderen, als we een ballonvaart uitvoeren daalt de temperatuur, maar niet dramatisch waardoor we geen extra kledij moeten aantrekken.


 

Kan je ballonvaren als je zwanger bent?

Theoretisch kan het, maar ik geef altijd de raad dit niet te doen. Ik zeg altijd tegen mijn mensen: als mijn vrouw zwanger de vraag stelt om mee te varen tijdens haar zwangerschap, dan zeg ik nee. Ik wil zeker even benadrukken dat ballonvaren zeker niet gevaarlijk is.

In welk seizoen kan je het best een ballonvlucht inplannen?

Dit is één van de moeilijkste vragen vind ik persoonlijk, iedere seizoen heeft namelijk zijn charmes. Laat ons beginnen alle seizoenen eventjes te overlopen.

De Winter

Het winterlandschap is prachtig om te bewonderen van bovenuit. Het enige nadeel hier is dat het een beetje kouder is en de weergoden is soms in de steek laten. Voor de rest biedt dit alleen maar voordelen. Je bent niet gelimiteerd aan het tijdstip, je kan de hele dag door ballonvaren. Dit is iets wat je in de zomer niet kan. (In de zomer ben je enkel gelimiteerd aan de ochtenden of avond ballonvaart )

Wat ook prachtig is in de winter, is naar de Alpen gaan om te genieten van een ballonvlucht boven Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk.

De Lente vaart

De bloesems op de bomen, de winter die ons verlaten heeft. De Lente is persoonlijk één van mijn  favorieten.

Dit is een prachtig seizoen voor een ballonvaart. Dit seizoen begint te lopen vanaf Maart tem Juni, in deze periode plannen we onze ballonvaart enkel s ’morgens of s ’avonds, overdag is jammer genoeg niet mogelijk dit komt door de thermiek.

De Zomer ballonvlucht

Als de zomer begint is dit te zien in de lucht. Een warme zomeravond en de hemel hangt gevuld met luchtballonnen. Een ballonvlucht in de zomer organiseren we vanaf juni tem september en blijft bij onze passagiers het meest gekozen seizoen.

De Herfst

De prachtige kleuren die de herfst ons biedt zorgen ervoor dat we vanaf eind september van deze vluchten kunnen genieten. Dit is meestal de uitloop periode van onze vluchten. Vanaf de herfst worden de dagen korter. Daarom is het ook moeilijker om ballonvaarten in de week te plannen. Vanaf november stoppen wij met ballonvaarten uit te voeren.

Zijn er nog andere vragen die je graag wenst te stellen aangaande ballonvaren neem even vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

 

https://www.ballonvaart-antwerpen.be