Ga ook voor aluminium waterslagen!

Waterslagen voorkomen dat er regenwater in of op de gevel komt. De aluminium waterslagen lopen daarom ook schuin af. Het vuil wordt hierbij meteen afgevoerd om te voorkomen dat dit in de gevel terechtkomt. Vaak worden deze waterslagen van aluminium gemaakt. Het product is daarom niet alleen functioneel, maar ook een echte toevoeging voor uw gevel!

Waarom aluminium waterslagen fantastische producten zijn

Aluminium waterslagen zijn tegenwoordig steeds populairder. Dit is dan ook niet voor niets zo. Er zitten namelijk vele voordelen aan aluminium waterslagen. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Heeft u bijvoorbeeld een breed kozijn waardoor er meerdere waterslagen naast elkaar geplaatst moeten worden? Dan heeft u ook een koppelstuk nodig. Ook bij het maken van bochten heeft u een koppelstuk nodig. Het is hierbij wel belangrijk om te weten of de bocht naar binnen of naar buiten gaat. Voor beide opties zijn er namelijk andere koppelstukken nodig. Het is slim om informatie op te vragen bij een expert. Er zijn namelijk allerlei zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat uw waterslagen de juiste maat hebben om eventuele schade te voorkomen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende extra opties beschikbaar, zoals antidreunfolie. Hierdoor is het getik van de regen niet binnen hoorbaar. Ook hierbij kan een expert u uitstekend adviseren!

Het verschil tussen aluminium waterslagen en lekdorpels

Wilt u graag vochtschade aan uw woning voorkomen? Dan zijn aluminium lekdorpels echt iets voor u. Lekdorpels lopen schuin af waardoor er geen vuil en vocht in uw muur komt. Hierdoor ontstaat er ook geen schade aan uw kozijn of spouw. Maar wat is nu het verschil tussen aluminium waterslagen en aluminium lekdorpels? Een lekdorpel is een soort waterslag, ook wel korte waterslag genoemd. Vaak worden lekdorpels toegepast bij kleine kozijnen met een kleine negge (de afstand van het kozijn tot de buitenzijde van het metselwerk). Is de overgang tussen verschillende gevelmaterialen niet helemaal vlak? Dan wordt ook in dit geval een lekdorpel gebruikt. Vaak worden lekdorpels waterslagen genoemd, aangezien het een soort smallere variant is. Let daarom goed op welk product het precies is om eventuele vergissingen te voorkomen.

Een expert kan u voorzien van deskundig advies

Wilt u graag meer weten over aluminium waterslagen of lekdorpels? Ga dan zeker eens op zoek naar een expert bij u in de buurt. Zij kunnen u voorzien van deskundig advies. Zo bent u verzekerd van een goed product wat perfect past bij uw gevel. Experts kunnen u dan ook alles vertellen over de voor- en nadelen. Ook op het gebied van alle andere mogelijkheden bent u bij hen aan het juiste adres! Wie weet bent u binnenkort ook eigenaar van prachtige aluminium waterslagen of lekdorpels!