Het nut van een uitleganimatie

Een uitleganimatie laten maken doe je om de doelgroep een duidelijk beeld te geven van de boodschap die je wilt overbrengen. Tegenwoordig zijn we steeds meer visueel ingesteld. Daardoor wordt het lezen van lange en saaie teksten vaak overgeslagen. Belangrijke informatie, bijvoorbeeld over de werking van een dienst of product, wordt op deze manier eigenlijk genegeerd. Natuurlijk wil je dit als producent graag voorkomen. Een uitleg in de vorm van een animatievideo biedt daarbij uitkomst. Aan de hand van een aantrekkelijke video kan ieder concept tot in detail worden uitgelegd en weergegeven. Het nut van een explanimation (explanation + animation) of uitleg animatie heeft dus betrekking op een duidelijke uitleg.

In een uitleg animatie wordt de boodschap op een krachtige en aantrekkelijke manier weergegeven. Hierbij worden overbodige elementen die de aandacht af kunnen leiden weggelaten. Ook de duur van een explanimation is van groot belang. Door deze zo kort mogelijk te houden blijft de focus van de kijker behouden. Handig, want zo weet je zeker dat de verstrekte informatie ook daadwerkelijk opgeslagen wordt. Een uitlegvideo in de vorm van een animatie bevat meestal een uitgekiende combinatie van tekst, geluid en beeld. Door hun korte speeltijd zijn ze tevens zeer geschikt om te delen op social media platformen.

Een uitleganimatie laten maken door Donker Media 

Een uitleganimatie kun je laten maken voor diverse doeleinden. Hierbij kun je denken aan de uitleg van een dienst binnen een onderneming, maar ook voor gebruiksaanwijzingen wordt een explanimation veel gebruikt. Op deze manier wordt de kijker perfect geïnformeerd over het gebruik van een app, product of werkwijze van een bedrijf. Daarnaast heeft een uitlegvideo nog meer voordelen als het aankomt op online marketing. Het heeft de kracht om de conversie met een indrukwekkend percentage te kunnen verhogen. 

Denk hierbij maar eens aan korte explanimations bij de producten in een webshop. De klant wordt zo optimaal voorbereid op het ondernemen van actie, oftewel het doen van een aankoop. Ook seo-technisch biedt een explanimation veel voordelen. Zeker voor wat betreft de grote zoekmachines kun je de vindbaarheid van jouw onderneming of product aanzienlijk verbeteren. Zeker als een explanimation wordt geplaatst met de juiste titel-tags en zoekwoorden biedt dit voordelen. Wil je een uitleg animatie laten maken? Donker Media staat graag voor je klaar.