Een groendak is gemakkelijk aan te leggen met een paar stappen!

Groendaken zijn erg voordelig. Het is dan ook niet voor niet dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun groendaken aanleggen Eindhoven. Toch weten veel mensen niet dat u dit ook gemakkelijk zelf kunt!

Tips bij het aanleggen van uw groendak!
Bij het aanleggen van een groendak is het belangrijk om te weten of uw dakbedekking een sedumlaag aankan. Het is daarom ook verstandig om een dak scan te laten maken. Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van alle veiligheidsvoorschriften voor dak werkzaamheden. Uw eigen gezondheid en veiligheid gaat namelijk voor, neem dit dan ook zeker serieus. Breng ook zeker alvast voor uzelf in kaart waar de afvoerleidingen van uw dak zich bevinden. Zorg er ook zeker voor dat de elektriciteit en water goed toegankelijk zijn, maar ook zeker blijven. Tijdens het aanleggen van uw groendak is het belangrijk dat de regenpijp altijd vrij blijft. Dek deze dus nooit af met folie, doeken en dergelijke. Ligt uw dak pal op de wind? Verzwaar dan de randen met bijvoorbeeld tegels. Is uw dak schuiner dan 45 graden? Dan is het belangrijk dat er een anti-afschuifvoorziening wordt aangebracht. Een expert uit Eindhoven zou u hier eventueel bij kunnen helpen. Specialisten voor een groendak maken Eindhoven weten precies de juiste stappen en structuur aan te houden voor een optimale werking van een kwalitatief groendak.

Ga aan de slag met het aanleggen van uw groendak!
Allereerst is het belangrijk dat u uw dak zorgvuldig schoonmaakt met een bezem. Om beschadigingen te voorkomen is het belangrijk dat u hiervoor geen scherp gereedschap gebruikt. Controleer ook zeker op eventuele beschadigingen om waterschade te voorkomen. Bedek daarna het dak gedeelte waar de sedumlaag moet komen met wortelbeschermingsfolie. Het is daarvoor belangrijk om meerdere vellen te leggen die elkaar overlappen. Bij de dakrand is het verstandig om de folie om te vouwen. Bij het aanleggen is het ook verstandig om gewichten te gebruiken, om te voorkomen dat de folie wegwaait door de wind. Snijd daarna de folie uit op plaatsen waar de dakafvoer zich bevindt. Hierdoor is uw dak goed beschermt en kunt u de sedumlaag gaan aanbrengen op uw dak. Rol ook deze voorzichtig uit en snijd deze waar nodig uit. Geef deze daarna ook water zodat uw groendak vast water kan opvangen en vasthouden.

Laat een specialist u helpen!
Wilt u graag meer informatie over groendaken? Of wilt u graag hulp bij het aanleggen van uw groendak? Neem dan zeker eens contact op met een specialist bij u in de buurt. Zo bent u verzekerd van een fantastisch resultaat! U kunt dan ook binnenkort gaan genieten van een fantastisch groendak. Wat wilt u nog meer? Zet daarom vandaag nog de stap!