Een moderne villa door Bruis

Een villa of een landhuis is een vrijstaande woning. Vroeger in de achttiende en negentiende eeuw werd meestal de naam van landhuis gebruikt voor grote buitenverblijven in een landschappelijke omgeving. In de vijftiende eeuw begonnen rijke Italiaanse kooplieden grote buitenhuizen buiten de stad te bouwen. In de Zuidelijke Nederlanden doken die ook op in het eerste kwart van de zestiende eeuw, en met name rond Antwerpen. In Engeland en Frankrijk drong het landhuis naar Italiaans model pas door in de achttiende eeuw.

Wat zegt een moderne villa over u?

Met een moderne villa laat u iets zien over uw interesses over de moderne tijd. Het huis heeft uitdrukking aan uw persoonlijkheid en past daarom als een jas. Een moderne woning laat ook iets van uw drijfveren zien. Waar gaat u voor? Een moderne uitstraling aan de binnen of buitenkant? Of eventueel beide? U kunt ook gaan voor gemak en/of functionaliteit of voor creativiteit en speelsheid.

Dit zijn allemaal criteria waar u te maken krijgt als u een huis wilt gaan bouwen of inrichten.

In het algemene spraakgebruik worden de termen modern en eigentijds als synoniemen gebruikt. In een bouwkundige context betekenen die woorden echter meestal niet hetzelfde. Een eigentijdse woning is in de eerste plaats een unieke en authentieke woning die is gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen en budget, maar die wel aan de hedendaagse eisen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en energiegebruik voldoet

Een eigentijds huis voldoet dus aan de moderne eisen, maar kan qua bouwstijl, bouwmethode of materiaalgebruik best heel traditioneel zijn.

 

https://bruis-architectuur.nl/moderne-villa/